Jump to content

Kołowrotek do wagi ciężkiej na rzeki

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Co byście polecili do ciężkiego orania po rzece, do wędki brzanowej, do rzucania m.in. w nurt.  Żyłka nawet 0,27mm czy 0,29mm wchodzi w grę.
Jak już mam ten kijek i nie mam go sprzedawać to można byłoby w coś zainwestować.

Myślałem o SUPER FEEDER 5500 MATRIX FOX

http://multifishing.pl/fox/15325-ko%C5%82owrotek-super-feeder-5500-matrix-fox-5055350253946.html

ale cena z początku roku  poszła do lamusa i one chodzą o 150zł więcej teraz. Wpływ pewnie na cenę ma i sezon i kurs EURO.

Rzeka ,rzece ,Darku nierówna. Ja na swojej wodzie, zatrzymałem się na rozmiarze 4000. Mam za sobą niższe, i wyższe egzemplarze. W zależności od techniki zwijania,holu? Każdy da radę. Wiele lat ze względów finansowych jechałem na budżetówce Dragona, w rozmiarze 3000. Nigdy nie zniszczyłem żadnego kołowrotka,a nawet odsprzedawałem ku zadowoleniu kupujących. Fakt ze moje młynki, co sezon ,były w mak rozbierane, myte,smarowane i składane. Teraz przy cięższych kijach mam Sangery jak niżej,a na lżejszych dwóch, do 90cw. I dwóch do 80g. Ale krótkich 330. Ryobi Arkcica 4000 i Passiony 740. 

5793166065.jpg

• Like 1