Artur Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 Witam ostatnio jest szał na metodę, ale ja mam inne troszkę pytanie czy ktoś z was używa mikropelety do klasycznego feedera na rzekach jeśli tak to jakie i z jakimi rezultatami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 Ja nie ulegam specjalnie metodzie, zwłaszcza że wszędzie daleko a ulubione kanały pod nosem. Używam mikro pelletów do koszyka, najczęściej jest 1.5 mm lorpio czasem 2mm, używam też aller aqua, daje fajny zapach. Dodaje też do kul do nęcenia podawanych najczęściej procą. Na razie sprawdza się b.dobrze rybka dłużej jest w łowisku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 Arek chyba używa AllerAqua. Ja zbyt rzadko łowię na rzece by coś w tej kwestii napisać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZuYa Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Ja używałem MCkarpia piernik , ochotka , ale bez wielkich wyników teraz będę próbował Stalomax . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted May 14, 2016 Administrators Share Posted May 14, 2016 Dnia 13.05.2016 o 21:42, Artur napisał: Witam ostatnio jest szał na metodę, ale ja mam inne troszkę pytanie czy ktoś z was używa mikropelety do klasycznego feedera na rzekach jeśli tak to jakie i z jakimi rezultatami Szału nie ma d... nie urywa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Stosuję Allera już 3 sezon. Częściowo mielę jako dodatek ,a częściowo dodaję w całości. To jest przecież zbilansowana karma dla ryb, zaszkodzić nie może. Jeszcze nie próbowałem pakować samego do koszyka, ale muszę to zmienić. Jak dotąd z tym dodatkiem nie narzekam na efekty, bynajmniej na tle konkurencji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted May 28, 2016 Author Share Posted May 28, 2016 Czy ktoś z was używał pelletu 2mm stalomax Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted May 29, 2016 Administrators Share Posted May 29, 2016 6 godzin temu, Artur napisał: Czy ktoś z was używał pelletu 2mm stalomax Na targach go widziałem, bardzo mi się spodobał, chciałem kupić większą ilość, bo fajnie się prezentował na sucho i fajne były zapachy. A że chodziłem z Elvisem, to nie było szans aby kupił coś innego niż Ringers. Nie mogę poszukać teraz w necie, ale na ostatniej zasiadce, gdy kończyła mi się zanęta do koszyka, uzupełniłem ją ziemią i pelletem Lorpio Halibut (pellet na sucho) dla mnie on miał wielkość od 0,5mm do 1mm - wszystko ładnie wychodziło z koszyczków, a i w braniach nie zauważyłem różnicy. Uważam, że jak ryba żeruję, to pożera niemal wszystko, a i tak najważniejszym atraktorem dla niej są robale i tyle, dobrze o tym wiesz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted May 29, 2016 Author Share Posted May 29, 2016 Ostatnio dawałem pelet 6mm kukurydza robaki nie za dużo klenie zygaly na żółto to samo jazie i leszcze krapia leciało z,, dupki,, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Grendziu, to dzięki mnie nie wyrzucileś pieniędzy w błoto. Co do pelletów Stalomax to miałem ich kilka smaków. Bardzo fajnie pachną. Jest cała gama ich smaków. I to chyba tyle. Nie różnią się niczym od innych tego typu "pelletów"(Meus, Profess) . Opisywałem już kilkukrotnie ich pracę. Mocno kleją. Bardzo dobrze się spisują jako dodatek do zanęty. Oczywiście moje uwagi dotyczą użycia pelletu jako głównego składnika do Methody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts