Jump to content

Mikropelet do koszyka na feedera

Artur
 Share

Recommended Posts

Witam ostatnio jest szał na metodę, ale ja mam inne troszkę pytanie czy ktoś z was używa mikropelety do klasycznego feedera na rzekach jeśli tak to jakie i z jakimi rezultatami 

Ja nie ulegam specjalnie metodzie, zwłaszcza że wszędzie daleko a ulubione kanały pod nosem. Używam mikro pelletów do koszyka, najczęściej jest 1.5 mm lorpio czasem 2mm, używam też aller aqua, daje fajny zapach. Dodaje też do kul do nęcenia podawanych najczęściej procą. Na razie sprawdza się b.dobrze rybka dłużej jest w łowisku

• Administrators
Dnia 13.05.2016 o 21:42, Artur napisał:

Witam ostatnio jest szał na metodę, ale ja mam inne troszkę pytanie czy ktoś z was używa mikropelety do klasycznego feedera na rzekach jeśli tak to jakie i z jakimi rezultatami 

Szału nie ma d... nie urywa :)

• 2 weeks later...

Stosuję Allera już 3 sezon. Częściowo mielę jako dodatek ,a częściowo dodaję w całości. To jest przecież zbilansowana karma dla ryb, zaszkodzić nie może. Jeszcze nie próbowałem pakować samego do koszyka, ale muszę to zmienić. Jak dotąd z tym dodatkiem nie narzekam na efekty, bynajmniej na tle konkurencji. 

• Administrators
6 godzin temu, Artur napisał:

Czy ktoś z was używał pelletu 2mm stalomax 

Na targach go widziałem, bardzo mi się spodobał, chciałem kupić większą ilość, bo fajnie się prezentował na sucho i fajne były zapachy.
A że chodziłem z Elvisem, to nie było szans aby kupił coś innego niż Ringers.

Nie mogę poszukać teraz w necie, ale na ostatniej zasiadce, gdy kończyła mi się zanęta do koszyka, uzupełniłem ją ziemią i pelletem Lorpio Halibut (pellet na sucho) dla mnie on miał wielkość od 0,5mm do 1mm - wszystko ładnie wychodziło z koszyczków, a i w braniach nie zauważyłem różnicy.

Uważam, że jak ryba żeruję, to pożera niemal wszystko, a i tak najważniejszym atraktorem dla niej są robale i tyle, dobrze o tym wiesz :)

IMG_20160528_073116.jpg

• Like 1

Ostatnio dawałem pelet 6mm kukurydza robaki nie za dużo klenie zygaly na żółto to samo jazie i leszcze krapia leciało z,, dupki,,

FB_IMG_1462823123970.jpg

Grendziu, to dzięki mnie nie wyrzucileś pieniędzy w błoto.

Co do pelletów Stalomax to miałem ich kilka smaków. Bardzo fajnie pachną. Jest cała gama ich smaków. I to chyba tyle. Nie różnią się niczym od innych tego typu "pelletów"(Meus, Profess) . Opisywałem już kilkukrotnie ich pracę. Mocno kleją. Bardzo dobrze się spisują jako dodatek do zanęty. Oczywiście moje uwagi dotyczą użycia pelletu jako głównego składnika do Methody.