Administrators Grendziu Posted May 15, 2016 Administrators Share Posted May 15, 2016 Sezon w pełni, człowiek wariuje od nowości i ulega wpływom na rynku. Testuje, kombinuję, zmienia, bawi się - jeśli jest na to czas i nie zawszę się udaję, a jak wyjdzie to dopiero rodzą się nowe inne pomysły, strategie. Czyż to nie jest najlepsze w wędkarstwie? Ja wczoraj poświęciłem cały dzień na testowanie koszyczka hybrydowego GURU i spuszczanie go do wody z mikropeletami oraz zanętą na głębokość około 6m przy okazji rzucając na odległość powyżej 50m. Cały czas się zastanawiałem czy też zanęta dojdzie w całości do wody na dno. Gdy urabiałem zanętę paluchami to zdarzyło mi się kilka razy, że mikrosy z miksem po 20 minutach na takiej głębokości i odległości nie wybuchły, a haczyk wraz pelletem czy też kulką przynętową nadal był wbity z zanętą w koszyku. I teraz pytanie, czy istnieje możliwość, że te dwa razy koszyczek spadł np. do góry nogami i się nieodpowiednio ułożył na dnie? Na zdjęciu dowód Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Wątpię! Nawet jak by, to powinien się pellet rozpuścić. Myślę, że skoro aż tak ci betonuje,mniej bym do wilżył ,a i przynętę nie zatapiał w mixie,a dawał na wierzch! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted May 15, 2016 Author Administrators Share Posted May 15, 2016 18 minut temu, ArekH napisał: Wątpię! Nawet jak by, to powinien się pellet rozpuścić. Myślę, że skoro aż tak ci betonuje,mniej bym do wilżył ,a i przynętę nie zatapiał w mixie,a dawał na wierzch! Tak też później robiłem Synku. Mix zrobiłem w tym przypadku po to właśnie aby mieć większą kelistość, bo obawiałem się, że sam pellet nie dojdzie do głębokości 6m, a robienie siateczek PVA mnie nie kręci Raz za leniwy jestem, dwa dla pół kg leszczyka to nie rentowne - co innego na komercji przy karpiszonach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Tylko na komercji Darku,nie mamy 6m w gruncie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted May 15, 2016 Author Administrators Share Posted May 15, 2016 Stąd moje testy :P, a zdziwisz się, bo może uda mi się załatwić komercję co ma 16m głebkości - tzw. wapniak" jeden z 6ciu stawów, ino w totka trza wygrać to to kupimy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 To marnie wędkarsko! 16m? Jaka ryba tam siedzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted May 15, 2016 Author Administrators Share Posted May 15, 2016 15 minut temu, ArekH napisał: To marnie wędkarsko! 16m? Jaka ryba tam siedzi? Jak coś ma z 2h, to jak wpuścisz to każda - to nie ma być produkcja karpia, tylko łowisko wędkarskie - jedne z celi tego całego projektu kolego. Nie lubię robić wszystkiego jak inni, lubię czasem iść pod prąd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Nie rozumiem czemu z tym Karpiem wyskoczyłeś! No ale ok! Bardziej chodzi mi o to, że jeśli zbiornik nie jest duży, i takie wahania gruntu? To ciężko dobrać taktykę ,szczególnie ,nęcenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted May 15, 2016 Author Administrators Share Posted May 15, 2016 1 godzinę temu, ArekH napisał: Nie rozumiem czemu z tym Karpiem wyskoczyłeś! No ale ok! Bardziej chodzi mi o to, że jeśli zbiornik nie jest duży, i takie wahania gruntu? To ciężko dobrać taktykę ,szczególnie ,nęcenia! Ale o to w tym wszystkim chodzi, pójść na łatwiznę - nie lubię, tak jak wczoraj, porażki uczą wg mnie A karp też ryba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted May 29, 2016 Author Administrators Share Posted May 29, 2016 Koszyczek hybrydowy GURU - hicior w metodzie, chyba nikt nie wymyślił nic lepszego Tak się zachwycałem FOX-em na początku sezonu, ale GURU to jednak Guru w koszyczkach i tyle. Wydaje mi się, że te całe GURU mimo, że jest cholernie drogie jak na nasze polskie warunki wędkarskie, to w akcesoriach feederowych jest nr 1 na rynku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts