mav3rick Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Kolego@ArekH na klenie co używasz do łowienia? Używasz grochu? Jak tak, to jak go gotować by później się nadawał do użycia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Dnia 15.05.2016 o 11:27, mav3rick napisał: Kolego@ArekH na klenie co używasz do łowienia? Używasz grochu? Jak tak, to jak go gotować by później się nadawał do użycia? Cześć. Stosuję Groch i Łubin. Przygotowanie jest bardzo proste. Moczysz 8h. Potem na małym ogniu ,do zagotowania. Oczkuje ok. 15 min. Odcedzasz bez schładzania i gorący do woreczka. Ziarna są półtwarde. Dobrze trzymają się haka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZuYa Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Ja tak robię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 I jak na haczyk nakładasz? Przez środek nakłuwasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted May 15, 2016 Administrators Share Posted May 15, 2016 Wydzieliłem wątek, przyłączam się do mistrzów i fanatyków tej ryby, mój rekord to 65cm na Warcie na wątróbkę w nurcie, szczerze to dużo ich nie nałowiłem, ale lubię ich waleczność. Klenie łowiłem za dzieciaka na Wiśnie, na wobki i np. kukurydzę nigdy mi się nie udało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 28 minut temu, mav3rick napisał: I jak na haczyk nakładasz? Przez środek nakłuwasz? Nie, zakładam asymetrycznie.I nasuwam aż na węzeł haka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted May 15, 2016 Administrators Share Posted May 15, 2016 6 minut temu, ArekH napisał: Nie, zakładam asymetrycznie.I nasuwam aż na węzeł haka! Jakieś zdjęcie i czemu nie na włos? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Na włosie jest drugi zestaw. Włos ma to do siebie,że przy małej rybie w łowisku,jest sporo pustych brań. Ale go stosuję. A tak wygląda mój hak bez włosa. Bez śmichów mi tu tylko! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted May 15, 2016 Administrators Share Posted May 15, 2016 Dipujesz czy naturalny zapach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 2 minuty temu, Grendziu napisał: Dipujesz czy naturalny zapach? Stosuję naturalny! Ale myślę nad smrodkiem Bodzia.Do zanęty i zakropienia extra kilku ziaren. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts