Jump to content

Wędka gruntowa na leszcza

Mati200194
 Share

Recommended Posts

Cześć chciałbym zapytać o jakąś fajną wędkę gruntową łowienie z sprężyną zanętową, na leszcza i lina. Długość około 3 metry najlepiej, łowie na jeziorach z brzegu na około 30m. Cena to max 150 zł fajna by była też jakaś tańsza porządna. Dzięki  

• Administrators
46 minut temu, Mati200194 napisał:

Cześć chciałbym zapytać o jakąś fajną wędkę gruntową łowienie z sprężyną zanętową, na leszcza i lina. Długość około 3 metry najlepiej, łowie na jeziorach z brzegu na około 30m. Cena to max 150 zł fajna by była też jakaś tańsza porządna. Dzięki  

Może jakiś feeder i drgająca szczytówka?

Myślałem o takiej propozycji. Ale po zdjęciach naszego młodego kolegi,wywnioskowałem, że stacjonarne łowienie z bombką lub sygnałkiem bardziej mu pasuje. 

• Administrators
6 minut temu, ArekH napisał:

Myślałem o takiej propozycji. Ale po zdjęciach naszego młodego kolegi,wywnioskowałem, że stacjonarne łowienie z bombką lub sygnałkiem bardziej mu pasuje. 

Też o tym pomyślałem, ale może chciałby zrobić mały krok do przodu. Drgająca szczytówka, brak rurki antyspontaniowej, jak ma robić przewagę na zawodach to mu chcę troszeczkę pomóc :)

Musi sam zdecydować. Jakby co? Pomożemy. :icon_arrow1: A teraz się glebnę. Jutro raczej nad wodę. Ale nie na świt. Choć uwielbiam. Dobrej nocy chłopaki I Panie. ;) 

Dla mnie takim uniwersalnym kijem jest Konger Carbospiral 3.6 do 120g. Z młynkiem w zestawie zapłaciłem coś koło 130 zł. Dobrze się sprawdza na wodach stojących i rzekach. Przyzwoity kij za niewielkie pieniądze.

Można by spróbować z drgającą szczytówką :champagne-2010: Może podajcie mi jakieś przykłady wędek na drgającą szczytówkę i na łowienie z koszyczkiem z rurką . Najwyżej jedną kupię szybciej a drugą trochę później