Administrators Grendziu Posted June 11, 2016 Administrators Share Posted June 11, 2016 Powoli układam sobie pierwszą wyprawę na łódź. Będzie to woda PZW, pod warunkiem, że jeśli jeszcze u mnie w kole zezwolenia sprzedają:P Woda to zalew Mielmąka - po spiętrzeniu rzeki Margoninka niesamowite miejsce, gdzie są i szczupaki i okonie i sandacze. Minusem dla wędkujących i niestety później "dla Ryb" są niesamowite ilości zaczepów. Zalew powstał ta gdzie kiedyś w dolinie był las i jest masa korzeni oraz zaczepów. Ktoś coś poleci skutecznego do odczepiania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 Przede wszystkim gruba plecionka, by móc siłowo rybę wytargać co by w zaczepy nie poszła. A do odbijania przynęt z zaczepów mam coś takiego: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5860410437 Z łódki praktycznie 100% skuteczności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RS Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 Ja przy łowieniu z łódki używam starego jak świat VFree... kosztował tyle co nic, a skuteczność 100%. Do tego linka murarska i wyciągam wszystko coś się da Kiedyś udało mi się fajny rower wytargać - kultowy WIGRY 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted June 15, 2016 Author Administrators Share Posted June 15, 2016 Przeoczyłem Wasze odpowiedzi, no faktycznie o VFree przeczytałem bardzo dobry tekst tutaj:http://www.fishing-test.pl/akcesoria-wdkarskie/26-akcesoria/171-odczepiacz-v-free Ale w sprzedaży już nie znalazłem.@mav3rick jak Ci się ta drożyzna sprawuję w użytkowaniu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Już się spłaciła tyle co odstrzeliła z zaczepu gum to jestem na plus 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted June 15, 2016 Author Administrators Share Posted June 15, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted June 15, 2016 Author Administrators Share Posted June 15, 2016 Znalazłem, jaki ciężar brać?http://olx.pl/oferta/odczepiacz-uwalniacz-odhaczacz-wyczepiacz-spinningi-sznurek-tanio-CID767-ID2TksT.html jest jeszcze coś takiego jak wyczepiacz Surfer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 10, 2016 Author Administrators Share Posted July 10, 2016 Wczoraj straciłem ulubionego woblera za 60zł na drzewie, a nie w wodzie :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 Taka kolej rzeczy teraz ładnie na drzewie się prezentuje. Jaki to Twój ulubiony wobek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 10, 2016 Author Administrators Share Posted July 10, 2016 8 godzin temu, mav3rick napisał: Taka kolej rzeczy teraz ładnie na drzewie się prezentuje. Jaki to Twój ulubiony wobek? Każdy który straciłem i słono kosztował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts