Jump to content

Zanęty Gut MIX

Rafał
 Share

Recommended Posts

Witam,

Ostatnio sporo interesuje się zanętami Gut MIX- przymierzam się do kupna głównie pod względem spławika na komercje . Czy ktoś może się coś wypowiedzieć na temat tych zanęt ?

• Administrators
2 godziny temu, Rafał napisał:

Witam,

Ostatnio sporo interesuje się zanętami Gut MIX- przymierzam się do kupna głównie pod względem spławika na komercje . Czy ktoś może się coś wypowiedzieć na temat tych zanęt ?

Wpadł mi ostatnio Gut MIX jeden produkt w ręce. Na pierwszy rzut oka w opakowaniu, fajna drobna frakcja, nieźle zmielona. Dość intensywny zapach, jednak po otwarciu nad wodą za bardzo się nie różnił od naszych rodzimych. Zanęta sypka jest u mnie uzupełnieniem całości, więc aż tak mocno także nie przywiązuję uwagi do tego. :icon_arrow1:

No więc tak. Jeśli chodzi o zanęty Gutka to już ich nie stosuję. Kiedyś owszem ale kilka razy się przejechałem i już nie chcę. Były tak całe i pokruszone ciastka Holenderskie, paluszki i inne dziwne kawałki zmielone razem z opakowaniami.

Co innego seria GMS. Ta jest droższa od pieniędzy i wartą swojej ceny. Jest to mieszanka zawodnicza.

Gutek jest przedstawicielem i dystrybutorem Sensasa w Polsce. I to na tej zanęcie w chwili obecnej bazuję. Jeśli chodzi o komponenty i dodatki to również z tej stajni lub Mondial ms1 też Gutka (sensas).

Nie mogę polecić nic taniego, bo już nie idę w ilość, a w jakość. No może seria zanęt Magnetic z Lorpio. Dobra jakość w normalnej cenie(14-16zł /2kg ).

Swego czasu sprawdzały mi sie zanęty Boland i lokalny wyrób Tomka Leśniewskiego -Stynka.

Ja jednak proponuję firmowe mieszanki rozrabiane glina lub ziemią. Pozwala to na zmniejszenie kosztów bez straty na jakości. Można też dodawać mielonej i prażonej bułki tartej. To też obniża trochę koszt i niekiedy podnosi jakość.

• 1 month later...

Ja kupuje notorycznie, łowiąc na rzece zanętę Gutka o nazwie Weekend wanilia z klejem lub truskawka z klejem, mieszam ją z innymi lepszymi zanętami i wychodzi git. Kosztuje mnie ona 15zł za 5kg :). Pod spławik nadaje się tak samo, wanilia jezioro i truskawka jezioro bez kleju :)

6178610666.jpg

Edited by Kafarszczak

• Administrators
16 godzin temu, Kafarszczak napisał:

Ja kupuje notorycznie, łowiąc na rzece zanętę Gutka o nazwie Weekend wanilia z klejem lub truskawka z klejem, mieszam ją z innymi lepszymi zanętami i wychodzi git. Kosztuje mnie ona 15zł za 5kg :). Pod spławik nadaje się tak samo, wanilia jezioro i truskawka jezioro bez kleju :)

6178610666.jpg

Mój ojciec miesza ją (wanila) z pszenicą na jezioreze na płotki i też jest zadowolony, czasami jakiegoś lina dodatkowego wytarga.