stas1 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 (edited) WARTO OBEJRZEĆ,JA NIE MOGĘ SIĘ PRZEKONAĆ ALE SPRÓBUJE Edited October 5, 2016 by stas1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czesław Czech Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 no to tutaj do czego chcesz się przekonać, żyłka ma swoje właściwości a plecionka swoje plecionkę bym na pewno używał do wywożenia zestawów bo nie rozciąga się wiec jest szybka sygnalizacja brań oraz do wędkowania gruntowego. żyłka wszystkie metody spławikowe bat,tyczka, odległościówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Stosowałem plecionkę do metody gruntowej sporo kosztowało aby zapełnić szpulę do zestawu karpiowego TERAZ STOSUJĘ DOBREJ JAKOŚCI ŻYŁKĘ I JEST TANIEJ Plecionka jest dobra bo sztywna więc na dużych odległościach jest z pewnością lepsza bo nie rozciąga się . Łowienie przy trzcinach grążelach i innej roślinności jest bezpieczniejsze bo tnie wszystko jak Brzytwa . Jednak ma swoje wymagania musi mieć odpowiednie przelotki i idealny kołowrotek Oglądałem filmik jak wcina się plecionka w przelotkę szczytową przy walce z dużą rybą Jeśli kołowrotek choć trochę krzywo układa plecionkę będzie się plątała ( żyłka wybacza pewne niedoskonałości ) Uważam , że dobrej jakości żyłka jest wystarczająca na duże ryby rekordy typu 30kg + juz wymagają plecionek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Dnia 5.10.2016 o 22:51, suwi napisał: Stosowałem plecionkę do metody gruntowej sporo kosztowało aby zapełnić szpulę do zestawu karpiowego TERAZ STOSUJĘ DOBREJ JAKOŚCI ŻYŁKĘ I JEST TANIEJ Plecionka jest dobra bo sztywna więc na dużych odległościach jest z pewnością lepsza bo nie rozciąga się . Łowienie przy trzcinach grążelach i innej roślinności jest bezpieczniejsze bo tnie wszystko jak Brzytwa . Jednak ma swoje wymagania musi mieć odpowiednie przelotki i idealny kołowrotek Oglądałem filmik jak wcina się plecionka w przelotkę szczytową przy walce z dużą rybą Jeśli kołowrotek choć trochę krzywo układa plecionkę będzie się plątała ( żyłka wybacza pewne niedoskonałości ) Uważam , że dobrej jakości żyłka jest wystarczająca na duże ryby rekordy typu 30kg + juz wymagają plecionek No nie do końca tak jest. Spróbuj rzucić na 80-100 m z żyłką na szpuli i zobaczyć delikatne branie leszcza. Wtedy tylko plecionka da obraz tego co się dzieje pod wodą. Karpiowanie jak i spławik to inna sprawa. Do feedera w pewnych sytuacjach plecionka jest konieczna o ile jej używanie nie jest zabronione, bo są łowiska że tak jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted October 5, 2016 Author Share Posted October 5, 2016 Do jesienno wiosennego pikania płoci i leszczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czesław Czech Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 pleciona jak i żyłka ma swoje plusy i minusy do plecionki nie zapomnij zastosować przyponu strzałowego uratuje ci nie jedna rybę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Dnia 5.10.2016 o 22:58, Elvis napisał: No nie do końca tak jest. Spróbuj rzucić na 80-100 m z żyłką na szpuli i zobaczyć delikatne branie leszcza. Wtedy tylko plecionka da obraz tego co się dzieje pod wodą. Karpiowanie jak i spławik to inna sprawa. Do feedera w pewnych sytuacjach plecionka jest konieczna o ile jej używanie nie jest zabronione, bo są łowiska że tak jest. dlatego napisałem, że na dużych odległościach jest git bo się nie rozciąga 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czesław Czech Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 22 godziny temu, suwi napisał: dlatego napisałem ,że na dużych odległościach jest git bo się nie rozciąga masz rację ale dlatego proponuje zrobić przypon strzałowy a tak poza tym panowie ja jestem tyczkarzem i odległościówka ( metody spławikowe ) ale powiem że nieraz chce sobie połowic na gruncie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 @Czesław Czech a ja kiedyś dużo wędkowałem na spławik teraz tylko grunt ale czasem jeszcze rozłożę odległościówke i postawię na wodzie spławik 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Używam żyłkę i plecionke na feedera żyłka wiadomo jak się zachowuje plecionka używam gdy ryby bardzo delikatnie biorą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts