ArekH Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Ostatnimi dniami dotarły do mnie kołowrotki Ryobi Arctica 5000. Zostały zamówione pod feeder 390/130g. Po tym jak założone przy tym wędzisku Shimano DL 4000 z lekka mnie rozczarowały pod względem mocy. Nie był to strzał w ciemno, ponieważ posiadam już ten model niemal od roku, tyle że w wydaniu 4000. Świetnie mi się sprawdza przy lżejszym feederku jak i pikerze. Ma naprawdę sporą moc w korbie. Zestawów do 60g. Z towarem nawet niemalże nie czuć przy ściąganiu. Jakby mnie kto pytał, świetny stosunek cena/jakość, tym bardziej że korpus nawijaka jest aluminiowy. Praca nawijaka może nie jest super cicha, ale płynna i bez luzów. Zresztą lekki szum mechanizmu na łowisku jest niesłyszalny. Poniżej fotki jaka jest różnica gabarytowa między 4000 a 5000. Za 4000 trzeba dać niecałe 200pln. 5000 udało mi się kupić za 228pln. Bez przesyłki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 16, 2016 Administrators Share Posted October 16, 2016 Mam i ja i sobie chwalę, bodajże teraz przy feederze DAIWA Commercial i jestem bardzo zadowolony. Jedynym minusem dla mnie jest brak możliwości składania rączki, bo nie mieści mi się to w pokrowcu i muszę kombinować jak koń pod górkę. Tak jak napisałeś, wyżej, cena do jakości bardzo fajna i do feedera na lata powinien wystarczyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted October 16, 2016 Author Share Posted October 16, 2016 Ty masz wersję CF,(droższa) a tam faktycznie rączka nie jest składana. W moim nie ma tego problemu. Jest sporo wygodniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 16, 2016 Administrators Share Posted October 16, 2016 2 minuty temu, ArekH napisał: Ty masz wersję CF,(droższa) a tam faktycznie rączka nie jest składana. W moim nie ma tego problemu. Jest sporo wygodniej. Yhhym, nawet nie wiedziałem, że mam inną wersję maniaku sprzętowy Ile lat masz ten pierwszy kręciołek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted October 16, 2016 Author Share Posted October 16, 2016 Rok. Wydaje mi się że nawet teraz lepiej i ciszej pracuje, tak jakby się dotarł. A używam go na rzece przy TXL-u 360/90g. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted October 19, 2016 Author Share Posted October 19, 2016 Wczoraj nawijałem żyłkę. Myślę że nie jest źle z układaniem, choć do ideału trochę brakuje. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted November 30, 2016 Author Share Posted November 30, 2016 Dnia 16.10.2016 o 10:49, ArekH napisał: Ostatnimi dniami dotarły do mnie kołowrotki Ryobi Arctica 5000. Zostały zamówione pod feeder 390/130g. Po tym jak założone przy tym wędzisku Shimano DL 4000 z lekka mnie rozczarowały pod względem mocy. Nie był to strzał w ciemno, ponieważ posiadam już ten model niemal od roku, tyle że w wydaniu 4000. Świetnie mi się sprawdza przy lżejszym feederku jak i pikerze. Ma naprawdę sporą moc w korbie. Zestawów do 60g. Z towarem nawet niemalże nie czuć przy ściąganiu. Jakby mnie kto pytał, świetny stosunek cena/jakość, tym bardziej że korpus nawijaka jest aluminiowy. Praca nawijaka może nie jest super cicha, ale płynna i bez luzów. Zresztą lekki szum mechanizmu na łowisku jest niesłyszalny. Poniżej fotki jaka jest różnica gabarytowa między 4000 a 5000. Za 4000 trzeba dać niecałe 200pln. 5000 udało mi się kupić za 228pln. Bez przesyłki. No dobra. Łukaszu, wielkie dzięki za pomoc przy zakupie knobów. Zdjęcia marne, bo i telefon już nie ten. Dzisiejsze przeróbki. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 30, 2016 Administrators Share Posted November 30, 2016 Arku znajomy używa Arctica 5000 na dorsze z tą srebrną rączką i daje radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Arku znajomy używa Arctica 5000 na dorsze z tą srebrną rączką i daje radę Rzuca kołowrotek zamiast pilkera, a rączkę jako przywieszkę. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 30, 2016 Administrators Share Posted November 30, 2016 2 minuty temu, Elvis napisał: Rzuca kołowrotek zamiast pilkera, a rączkę jako przywieszkę. Uwierz mi, że tym sposobem łowi najwięcej ryb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts