Jump to content

Przenośne biuro na rybach

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Prąd, prąd, prąd, gdyby nie to, to można byłoby nad wodą siedzieć 365 dni na 24h. No bo tak umyć się można i pranie zrobić nad wodą. Zjeść ryby też itd itp. 

Ale mnie chodzi o coś innego. Tak na poważnie. Czasami do szczęścia nad wodą aby być na niej jak najdłużej potrzebuję żywotnego lapka i smartofona z netem.
Uzależniony jestem oczywiście od prądu, bez niego ni hu hu. Jak zorganizować sobie dojście do prądu, aby móc siedzieć w dziczy. Power Bank mnie nie zadawala, tutaj potrzeba jakiś dobry akumulator tak połączyć aby przetwarzał mi prąd do laptopa. Jakieś pomysły? @Ostap :P 

Jeśli ma być cicho, to akumulator i do tego przetwornica "prądu" (ze stałego 12/24VV na zmienny 230V i odwrotnie).
Jeśli zaś chcesz większych obciążeń, to niewielki agregat prądotwórczy to bardzo dobry pomysł. Skutecznie i dość ekonomicznie.

Obydwa warianty przetestowane, kilka lat używania obu opcji przy zasilaniu laptopów, wag elektronicznych, lamp halogenowych itp.

• Like 1

Przetwornica którą mam od 5 lat i w terenie pracowała kilkaset godzin. Ciągle działa i jestem z niej bardzo zadowolony.
Sprzęt pracował w trakcie jazdy samochodem (gniazdo zapalniczki), zasilany akumulatorem lub podłączony do agregatu prądotwórczego.

przetwornica 1.jpg

przetwornica 2.jpg

• Like 1

Przetwornica którą mam od 5 lat i w terenie pracowała kilkaset godzin. Ciągle działa i jestem z niej bardzo zadowolony.
Sprzęt pracował w trakcie jazdy samochodem (gniazdo zapalniczki), zasilany akumulatorem lub podłączony do agregatu prądotwórczego.
przetwornica 1.jpg
przetwornica 2.jpg

A jaką ma wydajność z hektara?
  • Like 1

41 minut temu, Elvis napisał:

A jaką ma wydajność z hektara? emoji6.png

Ta zabawka służy do wspierania "ewidencji", nie do łowienia rybek łobuzie. :P
Moje elektryczne zabawki połowowe są trochę większe. :39icon: