Administrators Grendziu Posted October 16, 2016 Administrators Share Posted October 16, 2016 Prąd, prąd, prąd, gdyby nie to, to można byłoby nad wodą siedzieć 365 dni na 24h. No bo tak umyć się można i pranie zrobić nad wodą. Zjeść ryby też itd itp. Ale mnie chodzi o coś innego. Tak na poważnie. Czasami do szczęścia nad wodą aby być na niej jak najdłużej potrzebuję żywotnego lapka i smartofona z netem. Uzależniony jestem oczywiście od prądu, bez niego ni hu hu. Jak zorganizować sobie dojście do prądu, aby móc siedzieć w dziczy. Power Bank mnie nie zadawala, tutaj potrzeba jakiś dobry akumulator tak połączyć aby przetwarzał mi prąd do laptopa. Jakieś pomysły? @Ostap Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Jeśli ma być cicho, to akumulator i do tego przetwornica "prądu" (ze stałego 12/24VV na zmienny 230V i odwrotnie). Jeśli zaś chcesz większych obciążeń, to niewielki agregat prądotwórczy to bardzo dobry pomysł. Skutecznie i dość ekonomicznie. Obydwa warianty przetestowane, kilka lat używania obu opcji przy zasilaniu laptopów, wag elektronicznych, lamp halogenowych itp. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 16, 2016 Author Administrators Share Posted October 16, 2016 Jakiś typ przetwornicy? Bo 1 stycznia wyruszam i już nigdy nie wracam :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MjMaciek Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Przetwornica IPS-3000 - sprawdzona 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Przetwornica którą mam od 5 lat i w terenie pracowała kilkaset godzin. Ciągle działa i jestem z niej bardzo zadowolony. Sprzęt pracował w trakcie jazdy samochodem (gniazdo zapalniczki), zasilany akumulatorem lub podłączony do agregatu prądotwórczego. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Przetwornica którą mam od 5 lat i w terenie pracowała kilkaset godzin. Ciągle działa i jestem z niej bardzo zadowolony. Sprzęt pracował w trakcie jazdy samochodem (gniazdo zapalniczki), zasilany akumulatorem lub podłączony do agregatu prądotwórczego.A jaką ma wydajność z hektara? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 41 minut temu, Elvis napisał: A jaką ma wydajność z hektara? Ta zabawka służy do wspierania "ewidencji", nie do łowienia rybek łobuzie. Moje elektryczne zabawki połowowe są trochę większe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 No to sobie połowiłem. Ja jednak muszę pomyśleć o 1) nowym telefonie 2) kamerce sportowej 3) agregacie (data bank hand made) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts