Jump to content

Fundacja "dla Ryb" w Social Media.

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Kilka dni temu zadebiutowaliśmy na Instagramie, kilka razy w życiu robiłem podchody do tej  aplikacji i zawsze coś mnie odpychało. Ale muszę ją przeprosić i jest całkiem, całkiem.

Tutaj możecie Nas obserwować:

1. Instagram - https://www.instagram.com/dlaryb.pl/
2. Facebook i nasz FANPAGE - https://web.facebook.com/dlaRyb/
3. Twitter - https://twitter.com/dla_Ryb - uwaga, tutaj czasami są moje prywatne zgryźliwe opinie o piłce nożnej, za co z góry przepraszam, bo nie chcę mi się prowadzić dwóch kont na TT.
4. Youtube - https://www.youtube.com/channel/UCaGuZtV26PWHkjFJg9W8AGw .

Co do filmów, to są plany na nowy rok i będziemy się tego uczyć na bieżąco. Brawo @mav3rick, że cokolwiek się ruszyło :icon_arrow1:
Jeśli chodzi o zdjęcia na Instagramie, to publikuję zdjęcia moderatorów i adminstratorów wrzucam wybiórczo, czyli tzw. "HICIORY". Jeśli natomiast ktoś z forumowiczów wyrazi zgodę na publikację innych zdjęć to proszę o priv, ogarniemy temat :) a tym czasem przypominam, aby zapełniać naszą galerię pod tym linkiem  https://dlaryb.pl/gallery/

Poniżej wczorajsza przeróbka @Kotwic w moim wydaniu, jeszcze sporo muszę się nauczyć :), nie mniej brawo Piotrze za fajny materiał w postaci zdjęć :)

kot.jpg

Pamiętajcie, że mamy też zakładkę MAPY https://dlaryb.pl/membermap/?amp= i tutaj trzeba było by wmyślić znaczniki co byście chcieli mieć i jak (podział). 

Zdjęcia mojego autorstwa można śmiało publikować, bo to je tutaj wstawiam. Nie wiem jak to jest z podkradaniem zdjęć, bo można by jakiś znak wodny dorzucić (z logo dlaRyb) i niech sobie żyją swoim życiem.

Przy okazji poprawię lokację ostatniego mojego filmu, tak by był na koncie fundacji, a w wolnej chwili dokończę kolejny film.

• Like 1

• Administrators

Wystarczyło niecałe dwa tygodnie dodawać na instagram naszych zdjęcia, łącznie 19, robić to systematycznie i mamy już 1000 oglądających nasz profil.:beer-chugger: Tam są miliony ludzików na całym świecie łowiących ryby i mających swoje profile. Przyrost lepszy niż na fanpage.
Robi się ciekawie i mam pewien pomysł z tym związanym. Jak macie jakieś hiciory i prawa autorskie ponawiam prośbę o wsparcie z fotkami na pirv.

• 3 years later...
  • Administrators

Dzięki akcji @mav3rick i @Dominik oraz pomyślę @mav3rickwstawiłem ten post, potem pospamowałem trochę grupy na FB i mmamy na tą chwilę ponad 73000 odbiorców tam. Oprócz tego jedna Pani poprosiła nas na e-mail o interwencję ze śmieciami w innym miejscu. Mam Jej zgodę na publikację zdjęć i treści. Dostaliśmy oficjalny e-mail.

Czy ktoś się tym skutecznie zajmie ponownie?

BRAWO WY PANOWIE. 

Screenshot_20200107_211553_com.facebook.katana.jpg

• Like 1
  • Thanks 1

Ja dodam do tematu, że Nadleśnictwo odpowiedzialne za ten rejon przyjęło zgłoszenie, podziękowało i uprzątnie te opony

• Like 2

Jeśli to teren lasów, to trzeba napisać do Nadleśnictwa. 

Jeśli sprawa dotyczy stricte wód, to do Wód Polskich.

W obu przypadkach warto napisać na twitterze i facebooku oznaczając zainteresowane podmioty, jak i ich rzeczników.

Okazuje się, że jest to dość skuteczna forma, bo z tego, co napisał mi @mav3rick interwencja z Nadleśnictwa była jeszcze tego samego dnia. Okazało się, że to teren sąsiedniego Nadleśnictwa i zostało ono poinformowane w celu uprzątnięcia terenu.

Pisz więc @Grendziu w imieniu Fundacji, a jest szansa na podobny efekt.

• Like 2

Jeszcze jakby temu ciulowi co to wywalił do lasu przez następne 10 lat się czkawką co chwila odbijało o smaku palonej gumy to byłbym bardziej niż zadowolony. :D Świetna robota panowie.:1312_thumbsup_tone3:

• Administrators

"Przesyłam zdjęcia znad jeziora Meszno w Kornelinie (woj. kujawsko-pomorskie, gm. Szubin).

Kilka tygodni temu zgłosiłam problem w Urzędzie Gminy w Szubinie, urzędnik gminy zwrócił się do dzierżawcy jeziora (PGR  Łysinin, Henryk Sobolewski) z prośbą o uprzątnięcie śmieci, wygląda jednak na to, że PGR nie zareagował, bo śmieci dalej leżą. Podnosi się poziom wody w jeziorze i istnieje ryzyko, że za kilka tygodni śmieci przykryje woda.

Będę wdzięczna za pomoc w rozwiązaniu problemu.

Pozdrawiam."

Ja:

Dzień dobry. Dziękuję za informację. Postaramy się jakoś pomóc.

Czy mogłaby Pani podać dokładne współrzędne. I czy możemy to opublikować jakoś, aby zgłosić do odpowiednich organów. Jest RODO, więc musimy mieć Pani zgodę. 

Oczywiście, nie będą to Pani DANE OSOBOWE , tylko informacje, co gdzie i jak. 

Pozdrawiam serdecznie 

Dariusz Grenda 

Pani:

Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Oczywiście zgadzam się na opublikowanie potrzebnych informacji.

Podaję również współrzędne, o które Pan prosi:

"Mała" plaża (mały kawałek miejsca nad brzegiem jeziora bez roślinności, tam wędkują przyjezdni, i niestety zostawiają masakryczne ilości śmieci)

X
574003.86

Y
422258.15

Tapczan (mniej więcej w tym miejscu leży tapczan i opona, opona w tej chwili jest w zasadzie w wodzie

Tapczan

X
574021.06

Y
422290.69

Idąc dalej (oddalając się od domów stojących nad jeziorem) można znaleźć  fotel obrotowy.......

Będę wdzięczna za pomoc. 

DSCN1259.JPG

DSCN1256.JPG

DSCN1252.JPG

DSCN1251.JPG

DSCN1257.JPG

• Like 3