Jump to content

Expander baits przetestowany pomysł

stas1
 Share

Recommended Posts

:P pewnie będzie fala krytyki ale co mi tam :D Kilka zdjęć  o ekspanderze i metodzie co dało wczoraj mimo kiepskich  warunków 95% ryb,Mówią że się nie nadaje ,jest za miękki itd,postanowiłem spróbować takiego dumbelsa mięciutkiego o smaku trolla i krab& tuna nie ma nikt prawda ;) zastosowałem 6mm,co dało dumbelsa rozmiarze około 8-9mm,lepszy będzie na kapryśne rybki 4mm,dla wnikliwych przypon jest z demobilu
Warto spróbować 1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

ja2.JPG

• Like 2

Stasiu, a dlaczego sądzisz, że po Tobie pojadą? I niby kto?
Dla mnie każdy pomysł się liczy. Niejednokrotnie już się przekonałem, że w wędkarstwie nawet najbardziej absurdalne pomysły dają najlepsze wyniki. Jedne co nas ogranicza to wyobraźnia.
Rozumiem, że pellet przygotowywałeś standardowo tak jak to pokazywał Lucjan w jedynym ze swoich filmów?
No i czy to standardowy zapach? Czy sam go tak zaprawiłeś?
No i ostatnie pytanie, czy go normalnie wciskałeś w podajnik? Czy może wisiał luźno na przyponie lub też stosowałeś zwykły zestaw z koszyczkiem?
A swoją drogą gratuluję wyniku, bo o tej porze roku i przy takiej pogodzie to nie takie łatwe.

• Like 1

Robiłem w pompce sonu ale jest do d...,następnym razem robię strzykawą,podobnie,dip troll z FB i dip krab & tuna z bt,normalnie pakowałem do podajnika czasem słabszy pękł,ale większość mimo ryby była do uzytku 2-3 razy

• Like 2

• 4 months later...

Ja się właśnie bawię Expanderem Ultimate Koi od Ringers 4d9b427fcfc41750069f4ec16d47ed36.jpg

Tj. Próbuję określić najlepszy sposób namaczania 125d8800c2242341b7d850ec88810593.jpg59bfadaf1f840150be1cfb5237a3626f.jpg2c03eb3559be341479d679897e586a40.jpg

W lewym górnym rogu klasycznie napompowane i odłożone by doszły. Obok po prawej wg przepisu Lucjana.

Na dole po lewej suchy(dla porównania wielkości), a po prawej napompowane i pozostawione w minimalnej ilości wody.

• Like 2