Jump to content

Ryobi Zauber

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Testuję w tym roku pod okonie Ryobi Zauber 2000 i jestem mega zadowolony z niego, śmiga jak mało. Z kołowrotkami tak mam, że nie muszę mieć mega wypasu, zastanawiam się jak będzie chodził pod feederami, mam deficyt cały czas w kołowrotkach, a i w planach nowe kije, może kupić więcej tego modelu?

Ma ktoś, coś więcej po xxx sezonach?

zauber.jpg

Zauber. Ikona. Slimak na posuwie szpuli.  Mankamenty. Szumiąca rolka(pomaga wymiana łożyska) Lekkie fabryczne luzy na korbce, max rozmiar to 4000. Polecam. 

• Administrators
4 minuty temu, ArekH napisał:

4000 innego nie bierz. To małe kołowrotki. A ten piker, spore ryby pokona. 

Mam 2000 jest mega zgrabny, po co mi do pickera 4000, tutaj chodzi o lekkość, to nie feeder rzeczny ma być kolego. A na duże ryby mam inne kijki. To ma być do zabawy na jeziorach (płotka, lin, leszcz, karaś), a wydaje mi się, że nie ma takiego leszcza w wodach (nawet 7kg) aby ten zestaw takiej ryby nie wyciągnął.

Pytałeś o zdanie. Odpowiadam. Do feedera na rzekę, wszelkie Ryobi i ich klony w wersji 4000, to minimum i to niezbędne. Zrobisz jak uważasz. Na jesieni, spodziewam się pytań w stylu,co radzicie na skręcanie żyłki. 

• Administrators
3 minuty temu, ArekH napisał:

Pytałeś o zdanie. Odpowiadam. Do feedera na rzekę, wszelkie Ryobi i ich klony w wersji 4000, to minimum i to niezbędne. Zrobisz jak uważasz. Na jesieni, spodziewam się pytań w stylu,co radzicie na skręcanie żyłki. 

Dziękuję bardzo, żyłkę po sezonie się wymienia przecież :P Do mojego łowienia, na moich wodach 2000 starczy, jak przyjadę do Ciebie, będę miał inny sprzęt na rzekę :champagne-2010: