Wędkarstwo u Zbyszka Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Jeśli ktoś stosował tę metodę w okręgu mazowieckim to może już zapomnieć, gdyż zgodnie z uchwałą nr 133 z dnia 24.10.16 połów metodą trollingową jest zabroniony. Co będzie dalej? Zabronią spinningu a może methody? Tylko dziwne że naszym władzom związkowym nie przeszkadzają siatki rybaków stawiane w biały dzień.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Wielu będzie przeciwnych takim zakazom podejrzewam, że większość. Moim zdaniem dobrze robią. Niestety jestem w mniejszości. Patrząc przez drugą stronę to pzw robi wszystko aby mieć jak najmniej członków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 A mnie zastanawia jakie argumenty przemawiają za tą decyzją. Dlaczego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 A mnie zastanawia jakie argumenty przemawiają za tą decyzją. Dlaczego?Za jaką? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MjMaciek Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 1 godzinę temu, Elvis napisał: A mnie zastanawia jakie argumenty przemawiają za tą decyzją. Dlaczego? Elvis odpowiedz jest prosta - bo trolingowcy zaczepiali siatki...... PZW - faktycznie nie stawia na rozwój tylko na stagnację ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Ja rozumiem, ale nie sprowadzajmy wszystkiego do siatek. Bo to absurd, podobnie jak większość decyzji ZG czy ZO PZW. A mnie naprawdę interesuję uzasadnienie merytoryczne wprowadzenia owego zakazu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 23, 2016 Administrators Share Posted November 23, 2016 2 godziny temu, Elvis napisał: Ja rozumiem, ale nie sprowadzajmy wszystkiego do siatek. Bo to absurd, podobnie jak większość decyzji ZG czy ZO PZW. A mnie naprawdę interesuję uzasadnienie merytoryczne wprowadzenia owego zakazu. 100% zgody z Danielem. Trolling to fajna sztuka łowienia, na pewno robi mniej szkód (o ile robi, bo dla mnie nie) niż teraz pseudo wędkarze łowiąc na szarpaka na zimowiskach. Łukasz, to jeden z rodzajów połowu, równie dobrze można byłoby zakazać karpiowania, bo karpiarze zakwaszają wody. trochę więcej tolerancji nad wodą, a będzie nam się żyło lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Znam ludzi którzy łowią sumy sportowo. Ich opowieści mi wystarczą do takiego zdania. Do samej metody nie mam nic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Decyzja absurdalna. Bardzo zły precedens. Tak, jakby chcieli zrobić na złość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 23, 2016 Administrators Share Posted November 23, 2016 3 godziny temu, Ostap napisał: Znam ludzi którzy łowią sumy sportowo. Ich opowieści mi wystarczą do takiego zdania. Do samej metody nie mam nic. Łukasz a widzisz problem jak 20kg dziennie do rzeki wrzuca się nęcąc? Szczerze, to na suma się chcę wybrać w następnym roku na trolling na Odrę lub Wartę i jeśli złowię to go zabiorę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts