Jump to content

Wykrojnik wędkarski do chleba tostowego

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Nie mam z chęcią kupie coś ciekawego, może być zamiennik.
@Ostap nie wiem czy dobrze pamiętam, ale "coś ciężkiego" gdzieś widziałem z regulacją szerokości... Jakbyś podesłał link :icon_arrow1:

Co prawda nie porywa mnie wyszukiwanie takich nowinek jak wykrojniki do chleba tostowego, bo nie używam takich przynęt.
Ale jednak sam pomysł, by "dziurkacz" uczynić, do innych surowców wpadł mi pod wpływem twojego wpisu Grendziu.

Może to dlatego, że lubuję się w łowieniu batem, a tam takich przynęt nie potrzeba. Ale z drugiej strony, czasem zarzucam (choć wygląda to tak, jakbym wyrzucał) drugą wędkę, łowiąc w opcji "gruntowej". Zgrabnie wycięty kawałek sera lub padlinki sklepowej, może być ciekawą alternatywą dla kulkowanej oferty zagranicznej.

Zimą poszukam surowców do wykonania "dziurkacza" :P

A ile mm jest optymalnie najmniej i najwięcej, tak aby nabić na włos?

Wg. mnie najmniejszy kawalek to taki który po nabiciu będzie się trzymał włosa, a najwiekszy .... Cała kromka albo dwie i stoper z wykałaczki.
A tak na poważnie wydaje mi się że rozmiary od 4 do 10 mm są wystarczające bo można kilka szt nabić, a w wodzie sporo puchnie. Na włosie czy na haku. Mi takie wystarczą. Oby czas był na testowanie tego wszystkiego.
  • Like 2

• Administrators
Dnia 10.12.2016 o 12:43, cygan786 napisał:

Za takie wykrojniki Trapera zapłaciłem ok 33 PLN. Nie jest to co prawda GURU czy Preston ale jak na moje potrzeby wystarczy.

e0f00c5e4ec7971f3d60f977bc0d.jpg.adb8a8a5e391973a4559c964db674a2e.jpg

Znalazłem tańszy i obcy KORUM za 30zł :P

http://sklepdrapieznik.pl/sklep/pozostale-akcesoria-do-method-feeder/12193-wycinak-korum-bait-punch-set.html

• Administrators
2 minuty temu, Grendziu napisał:

Tylko niby do mięsa lub ciasta jest, pytanie czy do chleba da radę? Myślę, że tak, choć teraz nie do końca podoba mi się to ugięcie...