Administrators Grendziu Posted December 8, 2016 Administrators Share Posted December 8, 2016 Nie mam z chęcią kupie coś ciekawego, może być zamiennik.@Ostap nie wiem czy dobrze pamiętam, ale "coś ciężkiego" gdzieś widziałem z regulacją szerokości... Jakbyś podesłał link Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Co prawda nie porywa mnie wyszukiwanie takich nowinek jak wykrojniki do chleba tostowego, bo nie używam takich przynęt. Ale jednak sam pomysł, by "dziurkacz" uczynić, do innych surowców wpadł mi pod wpływem twojego wpisu Grendziu. Może to dlatego, że lubuję się w łowieniu batem, a tam takich przynęt nie potrzeba. Ale z drugiej strony, czasem zarzucam (choć wygląda to tak, jakbym wyrzucał) drugą wędkę, łowiąc w opcji "gruntowej". Zgrabnie wycięty kawałek sera lub padlinki sklepowej, może być ciekawą alternatywą dla kulkowanej oferty zagranicznej. Zimą poszukam surowców do wykonania "dziurkacza" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Za takie wykrojniki Trapera zapłaciłem ok 33 PLN. Nie jest to co prawda GURU czy Preston ale jak na moje potrzeby wystarczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Czy jest rozmiar powyżej 10mm? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 W tym zestawie są tylko 4 ,6 ,8 ,10 mm. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 12, 2016 Author Administrators Share Posted December 12, 2016 A ile mm jest optymalnie najmniej i najwięcej, tak aby nabić na włos? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 A ile mm jest optymalnie najmniej i najwięcej, tak aby nabić na włos?Wg. mnie najmniejszy kawalek to taki który po nabiciu będzie się trzymał włosa, a najwiekszy .... Cała kromka albo dwie i stoper z wykałaczki. A tak na poważnie wydaje mi się że rozmiary od 4 do 10 mm są wystarczające bo można kilka szt nabić, a w wodzie sporo puchnie. Na włosie czy na haku. Mi takie wystarczą. Oby czas był na testowanie tego wszystkiego. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 20, 2016 Author Administrators Share Posted December 20, 2016 Dnia 10.12.2016 o 12:43, cygan786 napisał: Za takie wykrojniki Trapera zapłaciłem ok 33 PLN. Nie jest to co prawda GURU czy Preston ale jak na moje potrzeby wystarczy. Znalazłem tańszy i obcy KORUM za 30zł http://sklepdrapieznik.pl/sklep/pozostale-akcesoria-do-method-feeder/12193-wycinak-korum-bait-punch-set.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 20, 2016 Author Administrators Share Posted December 20, 2016 2 minuty temu, Grendziu napisał: Znalazłem tańszy i obcy KORUM za 30zł http://sklepdrapieznik.pl/sklep/pozostale-akcesoria-do-method-feeder/12193-wycinak-korum-bait-punch-set.html Tylko niby do mięsa lub ciasta jest, pytanie czy do chleba da radę? Myślę, że tak, choć teraz nie do końca podoba mi się to ugięcie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts