KaZuYa Posted January 6, 2017 Share Posted January 6, 2017 Zalew to także skarbnica dla zapalonych wędkarzy. Obok karasia, karpia i szczupaka są także sumy. Opowiadają, że szczególnie agresywne stały się sumy, które zjadają małe ryby, a nawet kaczki pływające po wodzie i rosną w szybkim tempie. Nie tak dawno, jeden z wędkarzy złapał i po całonocnej walce wyciągnął na brzeg suma, który miał 1,8 m. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amurek1969@wp.pl Posted June 10, 2019 Share Posted June 10, 2019 (edited) Moja największa rybka z tego zalewu to karp 15,40 kg ale łowiono już większe rekord 20 kg-są też amury do 20 kg i złowiono w tym roku tołpygę 33 kg.pozdrawiam Zbigniew Czarny Edited April 3 by amurek1969@wp.pl 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sołtys stan Posted June 10, 2019 Share Posted June 10, 2019 Łowiłem tam kilkanaście razy. Największa ryba, którą wyjąłem to karpik prawie 10 kg. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Lam Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 (edited) Witam wybieram się niedługo na Zalew w lubsku. Chciałbym bym się dowiedzieć jak jest ze szczupakami na spinning? I co będzie lepsze na karpie kulki czy orzech tygrysi? Edited July 19, 2019 by Jan Lam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amurek1969@wp.pl Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 Dnia 19.07.2019 o 11:03, Jan Lam napisał: Witam wybieram się niedługo na Zalew w lubsku. Chciałbym bym się dowiedzieć jak jest ze szczupakami na spinning? I co będzie lepsze na karpie kulki czy orzech tygrysi? Szczupak jest ,ale teraz bierze mały -lepsza jesień,a karpie karmione są tutaj kulkami i kukurydzą,ale trzeba próbować ,bo może się okazać że orzech też jest ok 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Lam Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Dziękuję za informację w ostatnią sobotę byłem to nic się nie udało złowić ale tym razem mam nadzieję że coś będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Lam Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Znacie może jeszcze jakieś fajne zbiorniki takie typowo karpiowo szczupakowe w okolicy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZuYa Posted July 29, 2019 Author Share Posted July 29, 2019 (edited) Dnia 23.07.2019 o 21:23, Jan Lam napisał: Znacie może jeszcze jakieś fajne zbiorniki takie typowo karpiowo szczupakowe w okolicy? Na tym forum masz opisane bardzo duzo lowisk Brody , Lubsko , Tuplice , Trzebiel , Proszow itp, itd Dzial Lowiska ... a gdybys cos chcial wiedziec wiecej zapraszam na priv ewentualnie Facebook "Hubertos Giee "pozdrawiam . Edited July 29, 2019 by KaZuYa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts