Jump to content

Jaka wędka do method feeder

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Szukam już chyba trzeciego kijka do method feeder, bo nie do końca jestem zadowolony z tego co mam. Widziałem, że Drennan wypuścił nową serie Acolyte, gdzieś po głowie chodzi mi kijek Prestona, jednak jest to dość wysoka półka cenowa i jeśli to ma być kijek, który mam zabierać na komercję i czasami na dzikie łowisko, to czy warto tyle inwestować? 

Co do czułości to chciałbym aby był jak najbardziej delikatny mimo wszystko no i aby parabola blanku była maksymalna.

Co byście polecili?

Ps.:
Andrzej przypomnij mi Twój model Tubertini jeśli możesz.

Tani, delikatny, finezyjny, lekki i cienki blank ma powracający do produkcji po krótkiej przerwie Mikado Black Draft. Ma duży zapas mocy i jest tani. Ma też dużo pochlebnych opinii wśród użytkowników.

W zasadzie każda wędka typu picker, quiver czy feeder nadaję się do methody. Kwestia indywidualnych upodobań i oczywiście zastosowania. Mam na myśli odległość na jakiej będziemy łowić, głębokość czy wielkość ryb.

Miałem przyjemność pomachać wędkami firmy Preston, Browning, Drennan czy też Trabucco. I nie wymagają reklamy. Klasa sama w sobie. Kwestia budżetu i dostępności.

Dnia 11.11.2015o21:36, Elvis napisał:

Tani, delikatny, finezyjny, lekki i cienki blank ma powracający do produkcji po krótkiej przerwie Mikado Black Draft. Ma duży zapas mocy i jest tani. Ma też dużo pochlebnych opinii wśród użytkowników.

W zasadzie każda wędka typu picker, quiver czy feeder nadaję się do methody. Kwestia indywidualnych upodobań i oczywiście zastosowania. Mam na myśli odległość na jakiej będziemy łowić, głębokość czy wielkość ryb.

Miałem przyjemność pomachać wędkami firmy Preston, Browning, Drennan czy też Trabucco. I nie wymagają reklamy. Klasa sama w sobie. Kwestia budżetu i dostępności.

Cytując forumowego przyjaciela! :) Głos rozsądku! 

• Administrators

Też większość macałem i na sucho Preston poezja, a i Trabucco mam i nie jestem za bardzo z niego zadowolony. Co do wędek Mikado mam bata Nihonto i jestem bardzo zadowolony więc może ten Black Draft... :)

Chyba gdzieś coś przeoczyłem w ostatnim roku co do nauki przy metodzie... Rozróżniam picker od feeder, a quvier?

W skrócie Quiver to taki mocny picker. Czyli nadal delikatny, krótki, a zarazem z dużym zapasem mocy.

Arku,głos rozsądku ? I kto to mówi?

• Like 1

1 minutę temu, Elvis napisał:

W skrócie Quiver to taki mocny picker. Czyli nadal delikatny,krótki,a zarazem z dużym zapasem mocy.

Arku i kto to mówi?

Co mam powiedzieć Danielu?:)

Nie znam się na sprzęcie zbytnio, ale moje skromne doświadczenie podpowiada, by rozejrzeć się również w ofercie Mivardi.

Żartem, to można mieć wtedy Czechy w Polsce. Coś, o czym wielu marzy :)

1 minutę temu, Elvis napisał: W skrócie Quiver to taki mocny picker. Czyli nadal delikatny,krótki,a zarazem z dużym zapasem mocy.

Arku i kto to mówi?

Co mam powiedzieć Danielu?

Prawdę