Jump to content

Zanęta karpiowa na zawody

Kubik
 Share

Recommended Posts

Potrzebuje pomocy w sobote jade na zawody nic dziwnego jak co tydzień. Jednak tym razem jest to łowisko karpiowe w 4h łapie sie około 50-60 kg ryby głównie karpie. Potrzebuje jakaś dobrą baze karpiową.

• Administrators
8 minut temu, Kubik napisał:

Potrzebuje pomocy w sobote jade na zawody nic dziwnego jak co tydzień. Jednak tym razem jest to łowisko karpiowe w 4h łapie sie około 50-60 kg ryby głównie karpie. Potrzebuje jakaś dobrą baze karpiową.

A czemu ja nie jadę?

• Administrators

Duża ilość konopii gotowanych, dodaj z 2 puszki kukurydzy, zmiel MCKARPIA pellet ochotkę , zrób pyłek i wymieszaj, dodaj robale, jeśli tam są tylko karpie i powinno wyjść :champagne-2010:

Można łowić na feeder?

Zawody spławikowe?

Zrobiłbym dwie bazy i dwie linie.

Jedna to klasyka np.MMM Sonubaits lub coś z Bait-tech ewentualnie Dynamite Baits.

Choć ja akurat nic tych zanęt nie mam w tej chwili, No może Bait-tech mam ze dwa rodzaje i z Sonu też mam krill.

Zdaje się że masz Ringersa?

Dla mnie Bag-up to podstawa lub ta dwu kilowa mieszanka zanęty z pelletem Micro method-mix. Zielona na wiosnę też jest ok. Phil mówił, by ją rozcieńczać z czystą prażoną bułką tartą, bo może być zbyt mocna, choć na zawodach..... W ogóle dałbym trochę mikro pelletów do mieszanki, by karpiszony miały co dłubać w dnie. Oczywiście drobny pellet, konopie, kuku i robaki do strzelania z procy.

6 godzin temu, mav3rick napisał:

Robert na zawodach się nie znam, ale mi w weekend na komercji szał zrobiła epidemia z konopią FB.

Fb mam wiec jest jakis punkt zaczepienia.

6 godzin temu, elvis napisał:

Zawody spławikowe?

Zrobiłbym dwie bazy i dwie linie.

Jedna to klasyka np.MMM Sonubaits lub coś z Bait-tech ewentualnie Dynamite Baits.

Choć ja akurat nic tych zanęt nie mam w tej chwili, No może Bait-tech mam ze dwa rodzaje i z Sonu też mam krill.

Zdaje się że masz Ringersa?

Dla mnie Bag-up to podstawa lub ta dwu kilowa mieszanka zanęty z pelletem Micro method-mix. Zielona na wiosnę też jest ok. Phil mówił, by ją rozcieńczać z czystą prażoną bułką tartą, bo może być zbyt mocna, choć na zawodach..... W ogóle dałbym trochę mikro pelletów do mieszanki, by karpiszony miały co dłubać w dnie. Oczywiście drobny pellet, konopie, kuku i robaki do strzelania z procy.

Tak zawody spławikowe. Żadko łapie karpie. Mam dobry dostęp do Dynamite Baits