Grzes77 Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Miał ktoś styczność z tym kijkiem ? https://sklepdrapieznik.pl/sklep/konger/10252-albion-match-450-25g.html Ciekaw jestem czy pchać się w Kongera czy dołożyć kilka stówek i kupić coś na T, P lub D. Szukam odległościówki => 4,5 m Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 27, 2017 Administrators Share Posted October 27, 2017 Spójrz na to, bardzo fajny kijek https://dlaryb.pl/forums/topic/46-fiume-spinadesco-wędka-od-zadań-specjalnych/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes77 Posted October 27, 2017 Author Share Posted October 27, 2017 Fajnie, tylko nigdzie jej nie widzę, tym bardziej w wersji 4,5 m Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 5 godzin temu, Grzes77 napisał: Miał ktoś styczność z tym kijkiem ? https://sklepdrapieznik.pl/sklep/konger/10252-albion-match-450-25g.html Ciekaw jestem czy pchać się w Kongera czy dołożyć kilka stówek i kupić coś na T, P lub D. Szukam odległościówki => 4,5 m A jesteś pewien, że te Drennany, Prestony, czy T (Trabucco? Tubertini?) są lepsze niż wspomniany Konger? Bo chyba nie tylko sama marka ma znaczenie, ale i konkretne modele oraz konkretne zastosowania. Ja nie mam zbyt wiele sprzętu, ale jedyna moja wędka typu match, ma pewnie z 18 lat i wyholowałem na niej trochę ryb. Choć jednocześnie od początku miałem wrażenie, że to nie jest mój typ wędziska (zbyt mała średnica przelotek). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sołtys stan Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 (edited) Mam jedną odległościowkę Dragona ale stosuje ją do wypuszczanki. Ta metoda mi nie leży,może dlatego,że głownie wędkuję na rzekach i dlatego preferuję bolonki .Jeśli poważnie myślisz o drogich kijach do tej metody firm na D czy P to może rzuć okiem na matchówki Flagmana,ktore podobno na ww angielskich markach są wzorowane,podobnie jak feedery tej ukraińskiej firmy. Mowią,że jakościowo Flagman nie odstaje ale ceny ma za to bardziej konkurencyjne. http://glinywedkarskie.pl/shop/odleglosciowki/503-flagman-elite-mantaray-slider-39-m.html Edited October 27, 2017 by stan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Grześ, ja myślę że Albion to kijek wart wzięcia do ręki. Sam, akurat "maczówki" nie trzymałem, ale Feedery z tej serii(flagowa Kongera) Warte pochylenia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes77 Posted October 27, 2017 Author Share Posted October 27, 2017 Wiem, że nie firma się liczy, tylko ja z Kongerem nie miałem do czynienia. Prestony i Drennany to kwota około 1 200 PLN a moim zdaniem to przesada. Takie 6 stówek jeszcze bym przeżył, wędki od 3,6 do 4,2 to mam i chcę jeszcze taką =>4,5m. Jeszcze się porozglądam i chyba tego Kongera łyknę lub znów poczekam na Rybomanię jak w ubiegłym roku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Kongera, nie wolno bagatelizować. Z tego co słyszę, na krajowym rynku, zapodaje jedne z lepszych kijków spiningowych. Ja mam bolonki, co prawda niskiej serii, ale jedne z najlżejszych i w naprawdę dobrej akcji za małą kasę. A zapewniam, że seria Albion to nie byle co. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes77 Posted October 27, 2017 Author Share Posted October 27, 2017 3 godziny temu, stan napisał: Jeśli poważnie myślisz o drogich kijach do tej metody firm na D czy P to może rzuć okiem na matchówki Flagmana,ktore podobno na ww angielskich markach są wzorowane,podobnie jak feedery tej ukraińskiej firmy. Mowią,że jakościowo Flagman nie odstaje ale ceny ma za to bardziej konkurencyjne. http://glinywedkarskie.pl/shop/odleglosciowki/503-flagman-elite-mantaray-slider-39-m.html Ten Flagman ciekawie się prezentuje i troszkę lżejszy od Kongera, kurde zawsze musi być problem z wyborem. Kiedyś przyjechali z za wschodniej granicy, kupiło się teleskopa i każdy był happy. W tych czasach co raz ciężej coś wybrać 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sołtys stan Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 (edited) Tak,nawet bardzo ciekawie,choć gdybym ja kupował,to brałbym shermana 450/25 . Waży 250 gram ,ale jest o wiele tańszy i mocniejszy,tak przynajmniej wynika z opisu. Ten Flagman ma w ogóle bardzo ciekawe kije..Ich parametry robią wrażenie. Szkoda tylko,że jest tak słabo dostępny w Polsce,bo chyba tylko sklep Gliny Natura nim handluje.gdyby Flagman był dostępny też w innych sklepach,ceny bylyby jeszcze niższe. Sam noszę się z zamiarem kupna picera sherman pro.Czekam też az ww sklep sprowadzi bolonkę z tej samej serii co match z linku,który wstawiłem. Edited October 27, 2017 by stan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts