Jump to content

Van Staal VR 50

NPC
 Share

Recommended Posts

Van Staal jest uznaną firmę z kołowrotkami morskimi, pomijając cenę - około 500 $ (nawet w USA narzekają na cenę). Wyglądają ładnie, całe metalowe bez ściemniania i wierzcie mi na słowo "nówki" kręcą jak stare ręczne wiertarki czyli nie ma maślanej pracy ale czuć moc, że wyciągną każdą rybę :P  

Myślicie, że potrzeba kołowrotka o wadze około 260 gram z uszczelnieniem? Przecież to jest rozmiar do spinningu "rzecznego" a morskie są hmm powiedzmy, że większe :), pojemność szpuli morska bo kto potrzebuje 330 metrów plecionki 0,23? Karpiarze wezmą większe rozmiary niż kołowrotek lżejszy od wędki, łowcy sumów chyba też. Porównanie rozmiarów w drugim linku następny rozmiar jest prawie dwa razy cięższy.

Co myślicie?

Obrazki i filmiki:

https://www.tackledirect.com/van-staal-vr50-vr-series-spinning-reel.html

https://saltwateredge.com/van-staal-vr-series-spinning-reels-vr50.html

Edited by NPC
  • Thanks 1

Myślę, że gdybym miał wolne pińcet, to

bym łyknął tego najmniejszego, jak świeżą bułeczkę !:D

Edited by Jurek
  • Haha 1

@NPC ciekawa propozycja. Tylko jak jadę na nasze morze to łowić dorsze jak śledzie, a za sumami jeszcze nie ganiałem. Jestem zdania jak @Jurek, jak będzie  wolne 500 to czemu nie kupić takiej zabawki :-)

Edited by Dariusz Grenda

@Dariusz Grenda Idźmy krakowskim targiem ja Ci kupię kołowrotek na morze w tym śledzie dorsze i sumy a Ty mi kupisz za zbędne "pińcet" VR 50. Myślę, że dobra oferta :P 

Fin Nor Lethal 80/100 za VR 50 - popatrz na liczby będziesz miał 80/100 a ja tylko 50! Lepszej oferty raczej nie dostaniesz :bitch_please-min:

• Haha 1