kucharfishing Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 Dobry Wieczór Dzisiaj postanowiłem trochę zabrać się za przygotowania do nowego sezonu. W moim kole pierwsze zawody feederowe już 5 kwietnia. Pierwsza sprawa to zmiana żyłek - ten sezon zamierzam łowić bardzo delikatnie. Żyłki 0,22 zamieniłem na 0,18 oczywiście mówimy tutaj o ciężkich feederach do 150 g 180 g. Jeśli chodzi o przypony zostawiam to na później muszę dobrać odpowiednie haki . Ale chcę przygotować długości zaczynające się od 110 cm , 80 cm , 70cm , i 50 cm . Również w tamtym roku postanowiłem założyć hodowle czerwonego robaczka tzw: Dżownicy Kalifornijskiej . Hodowla z pierwszego Kg powiększyła się tak więc będzie przydatna jako dodatek do zanęt oraz coś hak . Na zakończenie dnia oczywiście spacerek nad jeziorkiem , które parę lat temu należało do PZW aktualnie należy do stowarzyszenia i jest bardzo fajnie prowadzone. A jak wasze przygotowania do Sezonu gruntowego ? 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 8, 2020 Administrators Share Posted February 8, 2020 Ja zacznę zabawę chyba od marca. Wiele razy na wodach zaczynałem za wcześnie. Wodą musi się odpowiednio nagrzać. No może, jakbym mieszkał w okolicach Szczecina, to wtedy feeder poszedł by szybciej w ruch na Parnicy czy Odrze. Ponadto mam lenia lekkiego do feedera, cały czas z tyłu głowy mam spinning? Wczoraj na Wolinie była bardzo czysta woda, głębokość do 1,5m, trudno było zobaczyć choćby cokolwiek, że pływa w wodzie. Ponadto jest pełnia? Choć jutro spinna spróbuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelL Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 Żyłki i część plecionek mam już nawinięte, choć najcieńsza żyłka u mnie w feederach to 0.22. Na dystans do Grębowa mam 0.23 Dajła Hyper sensor i zastanawiam się czy dać przypon strzałowy. Plecionki do klasyka muszę jeszcze na dwa kołowrotki dokupić, prawdopodobnie 0,08. Jeszcze nie wiem jakie. Zezwolenie PZW opłacone, jeszcze tylko odebrać na Lubelską Wisłę i właśnie od niej zacznę sezon. W marcu już Jagodno i trening long distance, który mam nadzieję da mi wymarzoną płoć ponad 30 cm. Potem już poleci ... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 U mnie sezon się nie kończy, więc nie muszę się za bardzo przygotowywać.Jutro miałem jechać na rybki z feederami, ale lód ściął wszystkie okoliczne wody.Mam pewien pomysł na jutro, ale nie chcę zapeszyć[mention=1293]kucharfishing[/mention] , nie za cienko pod takie ciężary? Sam łowię cienko i lekko, ale nie aż tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 8, 2020 Administrators Share Posted February 8, 2020 Co do feedera, to ten rok klasyk z plecinką 0,08 i 0,10, a metoda na żyłce 0,22 - 0,25mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kucharfishing Posted February 8, 2020 Author Share Posted February 8, 2020 55 minut temu, elvis napisał: U mnie sezon się nie kończy, więc nie muszę się za bardzo przygotowywać. Jutro miałem jechać na rybki z feederami, ale lód ściął wszystkie okoliczne wody. Mam pewien pomysł na jutro, ale nie chcę zapeszyć [mention=1293]kucharfishing[/mention] , nie za cienko pod takie ciężary? Sam łowię cienko i lekko, ale nie aż tak. Uwielbiam łowienie finezyjne , ostatnio na zawodach Karp 5,600 kg Żyłka główna 0,16 przypon 0,10 . Oczywiście wyholowany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 10, 2020 Administrators Share Posted February 10, 2020 No i jeszcze jeden jest plan na ten rok, testować i uczyć się dalekich rzutów gdziekolwiek się da Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted February 10, 2020 Share Posted February 10, 2020 28 minut temu, Grendziu napisał: No i jeszcze jeden jest plan na ten rok, testować i uczyć się dalekich rzutów gdziekolwiek się da Po co?! Przecież rzucasz po 150 m... jak Ci się zestaw upie...li No i poka te 4 Daiwy co tu od pół roku o nich piszesz, że kupujesz... kupujesz... i kupujesz bez nich nie da rady ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 10, 2020 Administrators Share Posted February 10, 2020 4 godziny temu, Hotpoint napisał: Po co?! Przecież rzucasz po 150 m... jak Ci się zestaw upie...li No i poka te 4 Daiwy co tu od pół roku o nich piszesz, że kupujesz... kupujesz... i kupujesz bez nich nie da rady ? Nie martw się o mnie, chomikować nie lubię sprzętu. Będzie kiedy będzie potrzebny i basta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted February 11, 2020 Share Posted February 11, 2020 6 godzin temu, Grendziu napisał: Nie martw się o mnie Jakim byłbym człowiekiem, gdybym nie przejmował się losem najbliższych 6 godzin temu, Grendziu napisał: chomikować nie lubię sprzętu Ta... od 2 miesięcy 6 godzin temu, Grendziu napisał: basta. @Grendziu człowiek o wielu talentach... zna włoski Pozdrawiam Przyczajony Tygrys, ukryty Troll @kucharfishing czy jest sens stosować tak cienkie żyłki do takich ciężkich zestawów? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts