Administrators Grendziu Posted December 1, 2015 Administrators Share Posted December 1, 2015 Dla mnie karpiarze to mistrzowie świata pod względem pomysłowości, fakt potrafią siedzieć nad wodą tydzień czy dwa bez brania - twardziele, więc mają sporo czasu aby wymyślać. Temat rzeka dla karpiarzy, z chęcią poznamy Wasze metody i techniki wiązania zestawów końcowych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Tego typu węzłów używam od samego początku mojej przygody z karpiami i mnie nigdy nie zawiodły. Zgodnie z opiniami innych wędkarzy na forach są dobre i porządne. Dodam jeszcze, że ja używam rurek termokurczliwych od niedawna lekko wygiętych w stronę grota tak mi podpowiadali koledzy, że niby łatwiej zaciąć karpia . Coś w tym jest bo nawet zaciął się leszcz na kulkę 16 mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 3, 2015 Author Administrators Share Posted December 3, 2015 Suwi jak karpiuję też używam węzeł bez węzła, oraz rurki, którą podałeś. Jednak robię to sporadycznie. Ciekawy jestem innych sposobów, w końcu jak zatnę rybę życia, to wtedy chciałbym mieć pewność, że ją wyciągnę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Pewności nigdy nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Ja dziś nie pojechałem na ryby więc robiłem nowe przypony karpiowe do pop up Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 16, 2016 Author Administrators Share Posted October 16, 2016 Dnia 15.10.2016 o 13:10, suwi napisał: Ja dziś nie pojechałem na ryby więc robiłem nowe przypony karpiowe do pop up A będą brać na nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 (edited) @Grendziu Nie mam pojęcia pierwszy raz jutro będę je stosował Edited October 16, 2016 by suwi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 16, 2016 Author Administrators Share Posted October 16, 2016 10 minut temu, suwi napisał: @Grendziu Nie mam pojęcia pierwszy raz jutro będę je stosował A ja myślałem, że na przypon i hak nie bierooo, tylko na przynętę. Tak, czy siak, powodzenia nad wodą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Odpowiedni haczyk i przynęta niepotrzebna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 16, 2016 Author Administrators Share Posted October 16, 2016 Dnia 16.10.2016 o 11:17, suwi napisał: Odpowiedni haczyk i przynęta niepotrzebna Na szarpaka karpie? Gdybym nie uważał, że karpie trzeba zjadać i wyciągać z wody, bo są zagrożeniem dla naszych wód, to bym powiedział, że kłusol jesteś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts