Jump to content

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Dla mnie karpiarze to mistrzowie świata pod względem pomysłowości, fakt potrafią siedzieć nad wodą tydzień czy dwa bez brania - twardziele, więc mają sporo czasu aby wymyślać.

Temat rzeka dla karpiarzy, z chęcią poznamy Wasze metody i techniki wiązania zestawów końcowych :)

Tego typu węzłów używam od samego początku mojej przygody z karpiami i mnie nigdy nie zawiodły. Zgodnie z opiniami innych wędkarzy na forach są dobre i porządne. Dodam jeszcze, że ja używam rurek termokurczliwych od niedawna lekko wygiętych w stronę grota tak mi podpowiadali koledzy, że niby łatwiej zaciąć karpia . Coś w tym jest bo nawet zaciął się leszcz na kulkę 16 mm :D 

• Administrators

Suwi jak karpiuję też używam węzeł bez węzła, oraz rurki, którą podałeś. Jednak robię to sporadycznie. Ciekawy jestem innych sposobów,  w końcu jak zatnę rybę życia, to wtedy chciałbym mieć pewność, że ją wyciągnę.

• 10 months later...
  • Administrators
Dnia 15.10.2016 o 13:10, suwi napisał:

Ja dziś nie pojechałem na ryby więc robiłem nowe przypony karpiowe do pop up

300_300_productGfx_04a19f8484c9a5948168cca3bf7f9d6c.jpg

A będą brać na nie :P

• Administrators
10 minut temu, suwi napisał:

@Grendziu Nie mam pojęcia pierwszy raz jutro będę je stosował :)

A ja myślałem, że na przypon i hak nie bierooo, tylko na przynętę. :P :P:P Tak, czy siak, powodzenia nad wodą   :icon_arrow1:

• Administrators
Dnia 16.10.2016 o 11:17, suwi napisał:

Odpowiedni haczyk i przynęta niepotrzebna :P

Na szarpaka karpie? Gdybym nie uważał, że karpie trzeba zjadać i wyciągać z wody, bo są zagrożeniem dla naszych wód, to bym powiedział, że kłusol jesteś :P