Jump to content

Podawanie zestawu w trudnych warunkach

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Mułowate dno lub dywan z roślinności gdzie nasz zestaw jest źle wyeksponowany nie pomaga w łowieniu ryb.
Ja szukam takich miejsc przy feederze aby  nie mieć z tym problemu. Czyli próbuję łowić tak daleko i głęboko aby nie mieć z tym problemu, jednak nie zawsze tam na mnie ryby czekają właśnie.

Jednym ze sprytnych sposobów jest dodanie na końcu haczyka ryżu preparowanego, tak aby uchronić nas zestaw przed utopieniem w gęstej roślinności.

Jak dobieracie zestawy do ekstremalnych warunków, co zrobić aby skutecznie łowić, gdy są problemy pod wodą, a my chcemy łowić w miejscu gdzie są ryby, a nie tam gdzie przeszkód nie ma...

W takich miejscach stosuję pop up , daję sztuczną pływającą kukurydzę do tej z puszki albo gotowanej do czerwonego robaka również pływająca kukurydza się sprawdza zamiast kuku może to być kawałek pianki :) . Jeżeli jest to muł zakładam jakieś 5cm od haczyka małą śrucinę jeżeli roślinność to raczej bez śrucinki ale to już testuję na miejscu . 

Ja stosuję przede wszystkim lżejsze zestawy(koszyczki) i dłuższe przypony. Zanęta do takich warunków też jest bardziej sucha i pracująca, żeby tworzyła słup zanętowy, takiego rodzaju chmurę zapachową już od powierzchni do samego dna. Poza tym tak jak pisali koledzy wyżej różnego rodzaju mini chrupki, ryż czy kulki pop-up. 

• 7 months later...

Odświeżę trochę temat ale wpadł mi w oko taki patent.Jeśli nie w tym dziale to proszę administrację o przeniesienie do odpowiedniego wątku. Na wielu wodach jest zakaz wywózki zestawów. A co powiecie na ten system?

Cygnet Tackle - BAITING POLE 12 METER

Már elérhető a Cygnet Tackle komplett etetési rendszere. Csatornákra és partközeli horgászatokhoz kötelező! #Cygnet #CygnetTackle #Carp #CarpFishing #Pontycentrum

Opublikowany przez Pontycentrum - www.pontycentrum.hu na 30 lipiec 2016

• Like 1

• Administrators
20 godzin temu, cygan786 napisał:

Odświeżę trochę temat ale wpadł mi w oko taki patent.Jeśli nie w tym dziale to proszę administrację o przeniesienie do odpowiedniego wątku. Na wielu wodach jest zakaz wywózki zestawów. A co powiecie na ten system?

Cygnet Tackle - BAITING POLE 12 METER

Már elérhető a Cygnet Tackle komplett etetési rendszere. Csatornákra és partközeli horgászatokhoz kötelező! #Cygnet #CygnetTackle #Carp #CarpFishing #Pontycentrum

Opublikowany przez Pontycentrum - www.pontycentrum.hu na 30 lipiec 2016

Ciekawe rozwiązanie na krótkich odległościach, ale brać jeszcze jeden zestaw nad wodę? Niemożliwe, ja już się nie mieszczę :)

Grendziu dostosuj auto do sprzętu a nie na odwrót. I problem z nadbagażem znika.

Jutro lecę na tydzień na Mazury z rodzinką(4 osoby+pies) pakuje swój sprzęt ,bagaże, 2 rowery i wszystko wejdzie.

• Administrators
24 minuty temu, cygan786 napisał:

Grendziu dostosuj auto do sprzętu a nie na odwrót. I problem z nadbagażem znika.

Jutro lecę na tydzień na Mazury z rodzinką(4 osoby+pies) pakuje swój sprzęt ,bagaże, 2 rowery i wszystko wejdzie.

No to pozostaję już tylko albo czołg albo autobus. :39icon:

Miałem PAJERO LONGA i było ok, teraz jest Outllander z bagażnikiem do góry i póki jeżdżę sam lub z jedną osobą to jeszcze daję radę :icon_arrow1:

Ja latam Dodgem Grand Caravan. Co za auto. Wszystko wchodzi bez problemów. Nawet duży narożnik z podzuszkami.

Wysłane z mojego LG-K430 przy użyciu Tapatalka

• Administrators
6 minut temu, cygan786 napisał:

Ja latam Dodgem Grand Caravan. Co za auto. Wszystko wchodzi bez problemów. Nawet duży narożnik z podzuszkami.

Wysłane z mojego LG-K430 przy użyciu Tapatalka

Auto typowo rodzinne :) I pod rybki oczywiście :)