Administrators Grendziu Posted December 11, 2015 Administrators Share Posted December 11, 2015 Ponieważ jest zima niemal za oknem i na rybki nie za bardzo się chce to zaczynam tęsknić za moim akwarium. Miałem je przez jakieś 4 lata 240 litrów, wydałem i żałuję. Za dzieciaka już chciałem mieć akwarium w domu, ale jakoś nie mogłem do tego przekonać rodziców, gdy spełniłem swoje marzenia, okazało się, że mieszkając w mały mieszkanku było na nie miejsce, a już w domu, zabrakło.... A szkoda Dla tych co się zdecydują od początku coś robić na własną rękę polecam ten filmik. Panowie robią niesamowitą robotę na tym filmie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Jak wraca mi nostalgia za tym co kiedyś miałem i tęsknię do tego to otwieram flaszkę. Wtedy mi jakoś łatwiej hihihi. Tak na poważnie to czasami chętnie wróciłbym do ASG. O akwarium też kiedyś myślałem, ale to kolejne obowiązki. ps. a batem w akwarium próbowałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 11, 2015 Author Administrators Share Posted December 11, 2015 Jakie obowiązki, przy ponad 240l dolewasz tylko wodę, czasami jakieś minerały, mając kamienie i pyszczaki, nie musisz przez lata nic robić - wiem, że powinno co pół roku co najmniej, ale "pielęgnicowate" jako ryby drapieżne są niezwykle czyste. Inaczej jest gdy masz roślinki, drzewa, to się brudzi i faktycznie robota jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Mam kota i psa. Starczy mi. Tym bardziej że nie linieją synchronicznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 11, 2015 Author Administrators Share Posted December 11, 2015 40 minut temu, andrzej napisał: Mam kota i psa. Starczy mi. Tym bardziej że nie linieją synchronicznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Do tego lubię łyknąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 11, 2015 Author Administrators Share Posted December 11, 2015 Pamiętam początki w prowadzeniu akwarium, ile człowiek błędów robi, dla mnie są dwie najważniejsze rzeczy: 1. Kupuj za cały budżet jaki masz przeznaczony na całość na początku tylko akwarium. 2. Odłóż kasę i kup solidny filtr. Reszta ułoży się sama z czasem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted April 17, 2016 Share Posted April 17, 2016 Mój nowy nabytek. Teraz rybki mają więcej miejsca. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted April 17, 2016 Author Administrators Share Posted April 17, 2016 Ja w piątek kupiłem małego czerwonego raczka, złoczyńca, widziałem jak mi rybki atakuje.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted April 17, 2016 Share Posted April 17, 2016 Zdjęcie nie oddaje tego jak wygląda na żywo-ten ruch...... W planie mam jeszcze zakup krewetek amano. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts