Administrators Grendziu Posted December 14, 2015 Administrators Share Posted December 14, 2015 Wczoraj na blogu opisałem swoją pierwszą przygodę z metodą gruntową http://dlaryb.pl/forum/blogs/entry/27-pickerem-w-%C5%9Bwiat-metody-grunotwej/ no i reaktywowałem w sobie zakup najdelikatniejszego z możliwych pickerów jakie widziałem na rynku o gramaturze 5-15g. Wiem, że trzy sezony temu już z kijkiem Mitchell-a się witałem, już go miałem w schowku zakupowym, jednam po przemyśleniu sprawy wziąłem kijek DAM-a. Wtedy nie znalazłem aż tak małych koszyczków, które z zanętą byłyby w przedziale 5-15g, na sam ołów łowić nie chcę, wędziska przeciążać także nie chcę koszykiem z zanęta, może ktoś znajdzie rozwiązanie i poda przykład mikro koszyków do feedera? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Nie spotkałem jeszcze takich koszyczków tyle tylko co widziałem u Elvisa może wystarczy odezwać się do niego i na specjalne zamówienie specjalnie dla Ciebie coś stworzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 14, 2015 Author Administrators Share Posted December 14, 2015 Myślę, że nasz technik Elvis sam w tym temacie za chwilę, czy dwie się odezwie. Tak po cichu właśnie liczę na jego propozycję właśnie. No chyba, że stwierdzi, że nie da rady przygotować tak małych koszyczków i stwierdzi, iż ów kijek jest za delikatny... To wtedy może odpuszczę jego zakup. Tak, też zrobiłem kiedyś, w Elvisie nadzieja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Pokazał mi jak i kiedyś robiłem sam ale co z ręki mistrza to z ręki mistrza Jutro pewnie coś tu napisze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Pomijając zwykłe druciaki(takie nawet 10g widziałem ale gabarytowo spore) To te Drennany są najmniejsze gabarytowo ,ale niestety obciążenie 15 g. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Już jestem, ale obawiam się, że będę miał ciężki dzień. Byłem wczoraj na wigilii u kolegów z poprzedniej firmy i... Boli mnie głowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 15, 2015 Author Administrators Share Posted December 15, 2015 Dnia 15.12.2015o06:50, Elvis napisał: Już jestem, ale obawiam się, że będę miał ciężki dzień. Byłem wczoraj na wigilii u kolegów z poprzedniej firmy i... Boli mnie głowa. Pewnie za głośno było i to od hałasu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Też tak myślę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MjMaciek Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 (edited) Ja znam takie druciaki z drenana https://www.google.pl/search?q=micro+koszyki+zan%C4%99towe+do+feedera&client=tablet-android-samsung&hl=pl-PL&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjpt7Sro93JAhWjjXIKHRX4AiQQ_AUIBygB#imgrc=De5wYdlzTYToeM%3A Oraz jaxona 5gr mniejszych i lżejszych nie widziałem jest dosłownie wielkości połowy kciuka. http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/jaxon-koszyczek-zanetowy-eko-okragly-z-dnem-aw-ob-g3-a116-p1654-k12360.html Edited December 15, 2015 by MjMaciek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Ja mam jeden malutki, druciany 5gr. Niestety nie pamiętam jakiej marki. Uważam, że każdy picker poradzi sobie z koszykiem nawet 15gr. i więcej. Jak ma C.W. do 40gr., to nie ma bata, by go tym uszkodzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts