Jump to content

Najdelikatniejszy zestaw do feedera

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Wczoraj na blogu opisałem swoją pierwszą przygodę z metodą gruntową 

http://dlaryb.pl/forum/blogs/entry/27-pickerem-w-%C5%9Bwiat-metody-grunotwej/

no i reaktywowałem w sobie zakup najdelikatniejszego z możliwych pickerów jakie widziałem na rynku o gramaturze 5-15g. Wiem, że trzy sezony temu już z kijkiem Mitchell-a się witałem, już go miałem w schowku zakupowym, jednam po przemyśleniu sprawy wziąłem kijek DAM-a.

Wtedy nie znalazłem aż tak małych koszyczków, które z zanętą byłyby w przedziale 5-15g, na sam ołów łowić nie chcę, wędziska przeciążać także nie chcę koszykiem z zanęta, może ktoś znajdzie rozwiązanie i poda przykład mikro koszyków do feedera?

Nie spotkałem jeszcze takich koszyczków tyle tylko co widziałem u Elvisa może wystarczy odezwać się do niego i na specjalne zamówienie specjalnie dla Ciebie coś stworzy :)

• Administrators

Myślę, że nasz technik Elvis sam w tym temacie za chwilę, czy dwie się odezwie. Tak po cichu właśnie liczę na jego propozycję właśnie. No chyba, że stwierdzi, że nie da rady przygotować tak małych koszyczków i stwierdzi, iż ów kijek jest za delikatny... To wtedy może odpuszczę jego zakup. Tak, też zrobiłem kiedyś, w Elvisie nadzieja :) 

Pomijając zwykłe druciaki(takie nawet 10g widziałem ale gabarytowo spore) To te Drennany są najmniejsze gabarytowo ,ale niestety obciążenie 15 g. 

koszyki.jpg

• Administrators
Dnia 15.12.2015o06:50, Elvis napisał:

Już jestem, ale obawiam się, że będę miał ciężki dzień. Byłem wczoraj na wigilii u kolegów z poprzedniej firmy i... Boli mnie głowa.

Pewnie za głośno było i to od hałasu :)

Ja mam jeden malutki, druciany 5gr. Niestety nie pamiętam jakiej marki.

Uważam, że każdy picker poradzi sobie z koszykiem nawet 15gr. i więcej. Jak ma C.W. do 40gr., to nie ma bata, by go tym uszkodzić.