Administrators Grendziu Posted January 23, 2016 Administrators Share Posted January 23, 2016 Interesuje mnie jakie numery stosujecie do połowu ryb, jakie modele, jakich firm i przy jakiej metodzie połowu. Ze mnie się śmiano kilka razy nad wodą przed połowem np. karpi, czy leszczy, że stosuję haczyki na małe płotki, ale jak zaczynałem łowić jedną rybę za drugą, a "konkurencja" nic nie łowiła, to ja miałem banana na ustach a nie oni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 Zaznaczę na początku że nie przepadam za małymi hakami. Z zasady do włosa używam Drennana WGS(niebieski,brązowy) 10-12. Prestona PR36 10-14. Do spławika Drennanowskich Carbon Match 12-14. Prestona PR434. Do ziaren na rzece używam Gamakatsu 2230 i do robaków 3510. okazyjnie innych modeli. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Podczas mojego ponad 25-letniego łowienia ryb, moje ulubione firmy produkujące haczyki to: Mustad, VMC, Gamakatsu. Oczywiście, dawno temu zaczynałem od haczyków z polskich firm lub dziwacznych firm obcych, nawet nie wiadomo skąd. Po tym okresie dopiero znalazłem lepsze haki. Z racji mojej specyfiki łowienia, mój ulubiony zakres wielkości haczyków to nr. 14, w niewielkim rozrzucie 12-16 (w numeracji Gamakatsu). Czasem do większego spławika lub gruntówki używam "zapasowych" haczyków; nr. 8-10, firm w/w. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 20, 2017 Author Administrators Share Posted March 20, 2017 Odświeżę temat Roberta wpisem:https://dlaryb.pl/portal/news_2/haczyki-przy-szybkościowym-wędkowaniu-r144/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Co myślicie o takich haczykach??? Kupiłem bo kształt mi się bardzo spodobał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dariusz Grenda Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 @suwi na wielu filmach tego typu haki są polecane jako najlepsze. Sprawdzają się przy systemach samozacinajacych się. Myślę, że dasz radę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 22 godziny temu, Dariusz Grenda napisał: @suwi na wielu filmach tego typu haki są polecane jako najlepsze. Sprawdzają się przy systemach samozacinajacych się. Myślę, że dasz radę ? Pierwsza zasiadka i będą na zestawach mogłem kupić rozmiar mniejsze ale jak się sprawdza zagoszczą u mnie na dłużej to kupię i mniejsze 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 A jak z jakością haczyków tej firmy? Warto kupować czy lepiej wrócić do Vmc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Mikulski Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Korda to są haki z wyższej półki. Miałem je na karpiówkach u siebie . Tylko że kurv shank. Złego słowa nie mogę powiedzieć na nie także napewno będziesz zadowolony.:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 No u super bo nie lubię żałować swoich zakupów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts