Jump to content

Co dajecie do koszyczka łowiac na feedera

Artur
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Pierwsze trzy zdjęcia to  mniej więcej to co daję do koszyczka pod względem koloru i "mięska".

• Administrators
49 minut temu, ArekH napisał:

Ale ma to się nijak Darku do mojego pytania. Więcej szczegółów. Plizz

To co Panowie, zdradzamy w tym wątku idealne swoje mikstury???

• Administrators
8 minut temu, ArekH napisał:

Pogadamy po jutrze. Ja nie mam tajemnic.

Zaczynaj Panie - też nie ma tajemnic :) Wiem Ale to chyba na nasze spotkanienindywidualne? By obgadać co i jak?

• Administrators
23 minuty temu, Grendziu napisał:

Zaczynaj Panie - też nie ma tajemnic :) Wiem Ale to chyba na nasze spotkanienindywidualne? By obgadać co i jak?

Ja pisałem o zanętach i ich przygotowaniu co dokładnie dodaję - nie ma problemu z tajemnicami :P

Dobra zacznę jako pierwszy z zanętą. Skład najbardziej łownej zanęty ostatniego pięciolecia wg mnie:

1. Pinka i białe robale od 10-30% - czym więcej tym lepiej.
2. Konpie gotowane od 10-20% - tutaj nie można przegiąć, należy też pamiętać, że niby to jest przysmak wszystkich ryb karpiowatych, ale leszcze nie za bardzo lubią ten przysmak, za to link, karp, czy płotka - uwielbiają. Dodaję także prażone konopie mielone z piekarnika, świetnie się uwalniają z zanęty - ale nie wolno ich za mocno uprażyć, bo efekt spalenizny i intensywności tego zapachu także nie służy.
3. Kopromelasa do 10 %.
4. Granulat halibut i fish mix firmy Traper do 30% - czasami rybki tylko to zjadały...
5. Zanęta bazowa: Dragon ochotka czerwona do 30 %.
5. MIX Dip: banan, ananas, ochotka - McKarp od 2-5 %.

Stosuję też ziarna jak jest cieplej: kukurydza, pszenica, łubin - pomniejszam wtedy ilość zanęt bazowej.

• Like 3

Giant river lub bream ,pinka martwa,kopromelasa,mielone wafle z lodziarni,kukurydzka,przyprawa do piernika,troch gliny na wstępne nęcenie,Dodatkowo dodaje method mix Trapera hemp.Obowiązkowo pieczywo fluo dużo pieczywa fluo.Całość dipowana Lorencowym Breamem

To mój numer jeden na kanały,podpatrzony z tego filmu

• Like 1