Administrators Grendziu Posted February 11, 2016 Administrators Share Posted February 11, 2016 Jedni łowią na martwe robaczki i podają je w zanęcie - szczególnie jest to fajny sposób, gdy możemy je zamrozić i nie musimy czekać na dostawę ze sklepu, inni jak ja uwielbiają łowić na żywe. Uważam, że żywe przyciąga bardzie, jest jakby naturalne. Robaki także po dobrym oczyszczeniu przy zastosowaniu odpowiedniego podajnika można skleić Coraz bardziej podobają mi się filmy tego Pana - dzięki ELVIS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kafarszczak Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Widziałem jak wkładają też robaki na gumki montowane na włosie ( po 4-5szt) przy użyciu przyrządu do gumek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 28, 2016 Author Administrators Share Posted August 28, 2016 3 minuty temu, Kafarszczak napisał: Widziałem jak wkładają też robaki na gumki montowane na włosie ( po 4-5szt) przy użyciu przyrządu do gumek Ja oprócz kulki, czy dumbellsa na włos dokładam z 2-3 pinki na haczyk. Ostatnio będąc na naszej wodzie na Ługach Wałeckich, gdy pojechałem na obiad, kolega @RS na taki właśnie mój zestaw złowił 80tkę amura. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Widziałem jak wkładają też robaki na gumki montowane na włosie ( po 4-5szt) przy użyciu przyrządu do gumek Tak samo jak się stosuję ochotę. Zresztą ten przyrząd pierwotnie miał takie zastosowanie. Przy pęczkowaniu robaków w ten sposób proponuję je najpierw uśmiercić przez choćby przez wałkowanie. Nie będą tak łatwo wychodzić z gumki co się niestety zdarza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 29, 2016 Author Administrators Share Posted August 29, 2016 @Elvis a jak wyglądał ten koszyk, że pod spodem wkładało się robaki, a resztę na górę dodawało się pellet do koszyka? Chyba tak jakoś to zapamiętałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 @Elvis a jak wyglądał ten koszyk, że pod spodem wkładało się robaki, a resztę na górę dodawało się pellet do koszyka? Chyba tak jakoś to zapamiętałem Nie pamiętam, ale on był z Foxa lub Korum. dodano 18 minut temu Już wiem to był Fox Maggot method feeder. http://krokodyl.sklep.pl/view/262 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 7 Author Administrators Share Posted February 7 Jeszcze takie łapanie mnie korci... Choć pamiętam jak kupiłem jakieś poprzednie wersję, to koszyk leciał jak pocisk i mi się to nie podobało... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Splot Posted February 7 Share Posted February 7 51 minut temu, Adolf napisał(a): Jeszcze takie łapanie mnie korci... Choć pamiętam jak kupiłem jakieś poprzednie wersję, to koszyk leciał jak pocisk i mi się to nie podobało... Łowienie na białe to moja ulubiony sposób. Po pierwsze banalnie prosty, po drugie nie widziałem na łowiskach aby ktoś tak łowił Na komercji używam zestaw helikopterowy z krótkim przyponem, czasem się zdarzy zrobić włos z agrafką aby drobnica nie skubała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 7 Author Administrators Share Posted February 7 31 minut temu, Splot napisał(a): Łowienie na białe to moja ulubiony sposób. Wiem, bo sam Cię tego nauczyłem. Chciałbym zauważyć, że Angole zaczynają łapić na żywe robaczki, a jeszcze kilka sezonów temu, martwe były ponoć najlepsze A czy używasz koszyczkó dedykowanych jak np te z filmu na Odrze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted February 7 Share Posted February 7 56 minut temu, Adolf napisał(a): Wiem, bo sam Cię tego nauczyłem. Chciałbym zauważyć, że Angole zaczynają łapić na żywe robaczki, a jeszcze kilka sezonów temu, martwe były ponoć najlepsze A czy używasz koszyczkó dedykowanych jak np te z filmu na Odrze? Martwy jest o tyle lepszy, że nie wybija się z kupki. Podobnie jak sztuczny ale łowiłem na żywe robaki do maksymalnie dwóch żywych robaczków na haczyku z podajnikiem do MF. Bardzo skuteczne na leszcze, brały jak głupie. Żywe się ruszają, martwe zostają w kupce, chcesz łowić szybko? Biały na haczyk i mały podajnik najlepiej typu otwartego na płytką wodę do max 2 m. Na głębszą wodę to już polecam martwego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts