Administrators Grendziu Posted February 26, 2016 Administrators Share Posted February 26, 2016 Bardzo ważną czynnikiem przy cały zestawie dla mnie jest oznaczenie grunty na żyłce. Szczególnie gdy łowię na spławik przelotowy montowany jako slider. Dziś w zestawach przeważają stopery. Pamiętam też jak ręcznie robiliśmy znacznik jako nitka czy też sama żyłka. Jaka konsternacja była, gdy łowiliśmy na łodzi leszcza za leszczem, a źle zawiązany "stoper" wciąż się przesuwał. Czasami trafić na idealne ustawienie ponownie w nocy graniczyło z cudem. Łowiliśmy wędziskami teleskopowymi o długości 4-4,5m a łowiliśmy na 8-10metrach. Na czyja w nocy chwytałem stoper i z pamięci zawsze go regulowałem... To były czasy Dziś stopery używam także przy metodzie gruntowej. Jak i stoper to i koralik... Tak mi jakoś pozostało do dziś Jakie znaczniki, stopery polecacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts