Jump to content

Jaka żyłka 0,3mm

Czarek
 Share

Recommended Posts

Czołem

Jaką polecicie mi Koledzy żyłkę 0,3. Pytam tak, bo właściciel łowiska, na które mam zamiar jechać, preferuje na jednym ze stawów takąż. Nie przetłumaczysz mu, ze średnica, to jedno, wytrzymałość drugie, a papier cierpliwy jest. Ma być 0,3 i już.

Czyli co? Mikado?

Edited by Czarek

Mikado? Tak może być. Mnie kolega który prowadzi swój sklep wędkarski polecił najzwyklejszą Mikado Sensei Bream. I muszę powiedzieć, że zdała egzamin. Kupiłem ją na odległosciówkę, bo miałem już dość Trabucco która nie tonęła w ogóle. Już na pierwszej zasiadce zawiesił się karpik 11.5 na żyłce 0.16. Dała radę.

Ostatnio myślałem o Mikado Tsubame, ale mam jeszcze nową nie nawinietą Browning i Dragon.

Jeśli na jednorazowy użytek to nie trzeba przepłacać. Ważne, żeby nie była zależała i stara.

Przyjrzyj się ofercie Sufix. Żyłki są dobrej jakości i nie przegrubione. Ja jak pierwszy raz dostałem Sufixa to sprawdzałem czy na pewno przysłali 0.25mm. bo wyglądała na 0.22. Mikromierz wykluczył moje wątpliwości.

• Administrators

QUANTUM RADICAL SALSA  lub Daiwa Infinity - te drugą kupiłem ostatnio co prawda o grubości 0,36mm ale jest rewelacyjna. Gdy testowałem długość rzutu to ciężarek wpadł mi na lód - rozciągliwość żyłki niesamowita, no i ta wytrzymałość....