MjMaciek Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Witam Dzisiaj skręciłem kilka przyponów pod metodę na większe karpiki. 1. chod ring 2. półsztywniaki 3. miękka plecionka Materiał przyponowy nash , haki korda , nash Arku specjalnie dla ciebie (kiedyś mnie prosiłeś dziś wiązałem ) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Dobra robota Macieju. Pełna profeska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Półsztywniaki nadaja się do metody? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted September 10, 2018 Administrators Share Posted September 10, 2018 Jaka żyłkę polecacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted September 10, 2018 Share Posted September 10, 2018 Trzeba na początku wyjaśnić dwie podstawy. Z żyłką, grubą, używaną do przyponów method, nie ma żadnej durnowatej wisienki na torcie. Przynęta, katapultuje i czym zimniej, tym bardziej. Drugi temat. Przypon, czym krótszy? Tym bardziej podatny na zerwanie. Tyle w temacie i zależnościach! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted September 10, 2018 Share Posted September 10, 2018 Trzeba na początku wyjaśnić dwie podstawy. Z żyłką, grubą, używaną do przyponów method, nie ma żadnej durnowatej wisienki na torcie. Przynęta, katapultuje i czym zimniej, tym bardziej. Drugi temat. Przypon, czym krótszy? Tym bardziej podatny na zerwanie. Tyle w temacie i zależnościach! Dlatego w pewnych sytuacjach nie chowam przynęty w podajniku. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted September 11, 2018 Share Posted September 11, 2018 (edited) 10 godzin temu, ArekH napisał: Trzeba na początku wyjaśnić dwie podstawy. Z żyłką, grubą, używaną do przyponów method, nie ma żadnej durnowatej wisienki na torcie. Przynęta, katapultuje i czym zimniej, tym bardziej. Drugi temat. Przypon, czym krótszy? Tym bardziej podatny na zerwanie. Tyle w temacie i zależnościach! A jak Ty, Arku , łowisz na method feeder ? Tylko : bez wapna !!! ps. coś mi wysiadły emotikony. Edited September 11, 2018 by Jurek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted September 11, 2018 Share Posted September 11, 2018 Wapna, staram się unikać Po za tym, trzymam się z przyzwyczajenia zasad, umieszczając przynętę w foremce. A niech sobie tam katapultuje. Wmawiam sobie, że to dodatkowy efekt wabiący. Kurcze, jeszcze nigdy nie zastosowałem metody na rzece. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted September 11, 2018 Share Posted September 11, 2018 5 minut temu, ArekH napisał: Wapna, staram się unikać Po za tym, trzymam się z przyzwyczajenia zasad, umieszczając przynętę w foremce. A niech sobie tam katapultuje. Wmawiam sobie, że to dodatkowy efekt wabiący. Kurcze, jeszcze nigdy nie zastosowałem metody na rzece. W zależności od siły prądu ale sprawdza się. Raz tak łowiłem jak pojechałem jako turysta i łowiąc pod nogami pokonałem wagowo gościa co łowił ukleje Więc da się ale na spokojnej wodzie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted September 11, 2018 Share Posted September 11, 2018 (edited) 15 godzin temu, ArekH napisał: Trzeba na początku wyjaśnić dwie podstawy. Z żyłką, grubą, używaną do przyponów method, nie ma żadnej durnowatej wisienki na torcie. Przynęta, katapultuje i czym zimniej, tym bardziej. Drugi temat. Przypon, czym krótszy? Tym bardziej podatny na zerwanie. Tyle w temacie i zależnościach! Widzisz Arku, a ja stary a głupi ( a raczej o zwapnionych synapsach) widziałem nawet za każdą próbą w pojemniku z wodą to katapultowanie ...... ale dałem się zmanipulować i uwierzyłem w wisienkę . To siebie obciążałem, że nie czaję bazy. Edited September 11, 2018 by Jurek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts