stas1 Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Mój u;ubiony,a jakie są wasze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Staś ! Ty jakoś umiesz te rosyjskie filmy znajdować. Ja nieraz szukałem i nic. Mi to pasi. Mają sprzęt i niezłą wiedzę! Dajesz! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Arek, Ty nie panimajesz? Ja ocień haraszo gawarit pa sawieckamu jaziku. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 24, 2016 Author Share Posted March 24, 2016 Arek wyświetl sobie ten film w yotube, obok wyświetlą ci się inne propozycje. Polecam flagmana, salapinru, ukraine fishing, wołkowa, trapera ukraińskiego, rybałkę nowego pokolenia jest tego od zaj,,,, Ja dość dobrze rozumiem rosyjski, więc nie mam większego problemu ze zrozumieniem. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 10 godzin temu, Elvis napisał: Arek, Ty nie panimajesz? Ja ocień haraszo gawarit pa sawieckamu jaziku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 A oto parę klasyków dla tych co lubią rurkę ,warto spróbować i się przekonać że to dobre rozwiązania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Bardzo ciekawy film. Nigdy nie stosowałem takich rozwiązań do koszyka,zawsze tradycyjnie z rurką anty splątaniową. Zastanawia mnie przy takim zestawie długość przyponu. Niektórzy stosują przypony b.długie nawet 50 cm i dłuższe inni krótsze, czym to jest spowodowane? Przynęta chyba powinna być jak najbliżej koszyka z zanętą, podobnie jak w metodzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 No właśnie nie. Na leszcza często stosuję nawet metrowe. Warto te rozwiązania przetestować, ja już od dawna nie stosuję rurek, skrętki wystarczą/Długość przyponu zależy od żerowania ryb. Ja zaczynam od 50cm jak jest dobrze to można skrócić, jak jest kiepsko, to wydłużam kombinuję z długością do pierwszej złowionej ryby. Gdy nie możemy zaciąć i robak jest wyssany wtedy skracam, używam do łowienia tylko pinek. Metoda rządzi się innymi prawami 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Łowiąc na rzece, mój standardowy przypon to ok 60cm. Nie wiążę dłuższych. Jeśli jest taka potrzeba? Robię to nad wodą! Ze Staśkiem jakiś czas temu obgadywaliśmy dość ciekawy system mocowania koszyka,który eliminuje potrzebę wiązania przyponów różnej długości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 (edited) Dokładnie.trzeba będzie kiedyś zapodać Edited March 25, 2016 by stas1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts