Jump to content

Skuteczność łamanych woblerów

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Jedno jest pewne, są cholernie drogie, ale czy aż takie skuteczne? 
Zresztą dobry wobler zaczyna się z ceną powiedzmy +30zł, najgorsze jest to, że te ulubione tracimy i to czasem nie jeden czy dwa na jednym wypadzie.

Sam w tamtym roku zerowałem chociażby moją ulubioną łamaną płotkę. Gdy chodziliśmy w czworo na spinna po jeziorze przez niemal cały dzień, to tylko ona dała jednego szczupaka.

Ktoś coś poleci?

• 2 weeks later...
  • Administrators

Nie, nie bawiłem się jeszcze Rapalą, a Savage Gear 4Play Herring 13cm/21g, bo to jak się gotowała wczoraj woda - masakra - u mnie przy pomoście jest jakieś skupisko uklei (jest kilka stad z tego co pamiętam jak chodziłem kilometrami po Czarnym kiedyś) i wczoraj szczupaki i okonie waliły non stop. Niestety wobler SG nie zadziałał, no ale ja wykonałem stosunkowo mało rzutów, więc jest usprawiedliwiony.

Rapala Jointed Shad Rap - BSD 7cm/13g - jest nowością w moim zestawie i się do niej jeszcze nie dobrałem :P

Ja tydzień temu kupiłem łamańca od Salmo, ale zero zinteresowania nim przez drapieżniki na Nysie, a ma naprawdę fajną pracę

• Administrators
22 minuty temu, mav3rick napisał:

Ja tydzień temu kupiłem łamańca od Salmo, ale zero zinteresowania nim przez drapieżniki na Nysie, a ma naprawdę fajną pracę

Proszę o nazwę tego Salmo :P

• 2 weeks later...
  • Administrators

Rzucałem ostatnio i łamanymi i normalnymi, jak nie bieroo to nie bieroo, u mnie na wodzie najskuteczniejszą metodą na szczupaka jest żywiec, niestety nie kręci mnie tak metoda łowienia. @mav3rick coś tak ostatnio zamilkł :P

• 1 month later...
  • Administrators

Ten koleś na początku filmu to powinienem być ja w tym tygodniu na łodzi :(

• 2 years later...
  • Administrators
Dnia 15.05.2016 o 22:01, Grendziu napisał:

Nie, nie bawiłem się jeszcze Rapalą, a Savage Gear 4Play Herring 13cm/21g, bo to jak się gotowała wczoraj woda - masakra - u mnie przy pomoście jest jakieś skupisko uklei (jest kilka stad z tego co pamiętam jak chodziłem kilometrami po Czarnym kiedyś) i wczoraj szczupaki i okonie waliły non stop. Niestety wobler SG nie zadziałał, no ale ja wykonałem stosunkowo mało rzutów, więc jest usprawiedliwiony.

W końcu nauczyłem się na niego łowić, szukam kilku łamańców do swojego zestawu na płytkie wody. Ktoś coś jakieś linki?