Jump to content

Dura Banjo Feeder

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• 10 months later...

Fajnie, że do tej rurki Preston wymyślił również zwykłe koszyczki do methody. Rozmawiałem z kimś z Drapieżnika wiedzą o tym, ale jeszcze na nasz rynek koszyczki nie wejdą. Jak się tylko ukażą to będę jednym z pierwszych, którzy je kupią. Dura Banjo Feeder super, jednak wolę zwykłe podajniki z uwagi, że ja w większości łowię dalej od brzegu, a ten banjo mniej bierze towaru niż zwykły podajnik. DBF będę stosował na bliższej odległości. Patent z rurką ma jeszcze dwa plusy, jeden to po zdemontowaniu koszyczka i złożeniu wędki nic nam nie obija kija, który przecież dużo kosztuje. Drugiego plusa na razie nie zdradzam ;).

3 godziny temu, stas1 napisał:

Drapieżny facebook donosi że wejdą w połowie czerwca

Ja nie istnieję, bo nie mam facedzbuka, więc wielkie dzięki Staś za to bardzo cenne dla mnie info ;). W czerwcu trochę zmienię sprzętu. 

• Administrators
Dnia 8.05.2017 o 16:59, Grzes77 napisał:

Fajnie, że do tej rurki Preston wymyślił również zwykłe koszyczki do methody. Rozmawiałem z kimś z Drapieżnika wiedzą o tym, ale jeszcze na nasz rynek koszyczki nie wejdą. Jak się tylko ukażą to będę jednym z pierwszych, którzy je kupią. Dura Banjo Feeder super, jednak wolę zwykłe podajniki z uwagi, że ja w większości łowię dalej od brzegu, a ten banjo mniej bierze towaru niż zwykły podajnik. DBF będę stosował na bliższej odległości. Patent z rurką ma jeszcze dwa plusy, jeden to po zdemontowaniu koszyczka i złożeniu wędki nic nam nie obija kija, który przecież dużo kosztuje. Drugiego plusa na razie nie zdradzam ;).

Grześ no dokładnie, minus to foremka, bardzo płasko to wychodzi. Ja lepię towar garścią ręcznie i wtedy wkładam zanęty ile chcę.:icon_arrow1:nawet jak mam mniej dopracowany towar i mi betonuję, to jeszcze nigdy nie zdarzyło się, że towar wracał w koszyczku. A w Guru hybrydzie czasami jednak coś wraca. 

• Like 1

Dokładnie jak piszesz, jednak ja wolę używać foremek, więc wolę zwykłe podajniki. Dura Banjo w moim przypadku to łowienie przy brzegu :icon_arrow1:.

Edited by Grzes77