Administrators Grendziu Posted August 8, 2016 Administrators Share Posted August 8, 2016 Do teraz nie mogę przeżyć, że tak popsułem łódkę w której mogę nawet spać. Mimo, ze razem z osprzętem waży 200kg, nie udało mi się dobrze ani zwodować ani wciągnąć. Nie jestem też jakimś amatorem, który robi to pierwszy raz. Jadę po nową przyczepkę, ale i tak przydałaby mi się nauka. Bo najprawdopodobniej w większości przypadków będę wodował sam łódkę i po to robiłem instalację elektryczną w niej, aby w zasadzie nie wyciągać i nie rozłączać akumulatorów. No dobra jestem amatorem i niecierpliwcem, bo gdybym nie był w gorącej wodzie kompany to bym odczekał i coś wymyślił.... Znacie jakieś ekstra sposoby na slipowanie łodzi w ekstremalnych warunkach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Przychodzą mi na myśl tylko trzy litery-HDS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 8, 2016 Author Administrators Share Posted August 8, 2016 Przychodzą mi na myśl tylko trzy litery-HDS.Jadę po nową specjalną przyczepkę, jeśli wtedy nie dam rady sam wodować łódki będę bardzo mocno płakał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Łódź używana w trudnych warunkach zawsze narażona jest na uszkodzenia. Albo dopasujesz sobie przyczepkę, tak by rolki podtrzymujące łódkę dobrze obejmowały kil łódki i podczas zsuwania łodzi utrzymywały ją w ryzach. Albo trzeba będzie co sezon robić przegląd dna łodzi i szpachlować uszkodzenia, rysy i otarcia. Ale przy dobrym wykonaniu skorupy łódki, takie otarcia nie są niczym groźnym dla sprzętu. No i sama decyzja, czy w danym miejscu możliwe jest wjechanie przyczepką do wody tak, by łódka lekko zeszła z przyczepki (tutaj często elektryka w przyczepce lubi szwankować, ze względu na wilgoć i zaczepy). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 11, 2016 Author Administrators Share Posted August 11, 2016 Praktycznie trudno się z Tobą nie zgodzić, na szczęście wczoraj przeszedłem bardzo szybki kurs "szpachlowania" i zobaczymy jakim to lakiernikiem zostałem. Otrzymałem żelkot, szpachel w proszku i wymieszany z farbą, utwardzacz, odpowiednie papiery ścierne, pokazano co i jak, plus Acetol i muszę się zmierzyć z rysami. A do tego przyszła przyczepka, która ma problem rozwiązać, jak wszystko będzie grało to @Elvis kupi dla fundacji nową i będą już dwie i możemy rozpocząć działania pod hasłem "EKO....L" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 12, 2016 Author Administrators Share Posted August 12, 2016 Wczoraj wieczorem uświadomiłam sobie, że wodowanie nad Czarnym samemu będzie raczej niemożliwe. Pusta łódź 200kg, z wyposażeniem 320kg. Gdy stałem po pas w wodzie, nogi wchodziły mi po kolana w muł, nawet jeśli uda mi się zdjąć samemu łódkę i ją potem wciągnąć na wyciągarce jakoś, to całość się przystąpia, bez mojego staruszka PAJERO nie ma szans na bezpieczne wyjście z wody, stąd Outtlander będzie palił sprzęgło i może być dupa i po zawodach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RS Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 To jak już wszystko wymieniłeś to wymień też samochód Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 12, 2016 Author Administrators Share Posted August 12, 2016 To jak już wszystko wymieniłeś to wymień też samochód Myślę o tym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 8, 2022 Author Administrators Share Posted February 8, 2022 Dla mnie to priorytet na ten rok czyli płozorolki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebzon Posted February 8, 2022 Share Posted February 8, 2022 Mnie już ludzie nie zaskakują tym, że po raz kolejny wymyślą koło. Ale jestem pełen podziwu, jak potrafią to sprzedać. Ten system musi pierd...ć. Wolę kupić konserwy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts