Jump to content

Daiwa czy Trabucco

stas1
 Share

Recommended Posts

Potrzebuje opinii Daiwa Yank,n,bank czy Trabucco selektor 330,metoda co wybrać?Czy iść dalej i drożej i mini plus Prestona

Edited by stas1

• Administrators

Pomidor :-) Staś mega jestem zadowolony z Daiwy, którą wymieniłeś. Bardzo dobry sprzęt w niskiej cenie jak na taką markę :-)

Trabucco nie miałem okazji trzymać w mych dłoniach, jednak obie pozostałe i owszem.
Zaiste Daiwa to fajna wędka w dobrej cenie. Ma ją Grendziu i gdyby nie to że Browning mi leży to ...ale kto wie.
Preston to już inny wymiar, podobnie jak Sphere. Cienka, lekka i...bajka tylko ta cena. Szczerze, nie wiem czy wybrałbym Sphere czy Plusa z Prestona. Pewnie bym wziął na przekór Team Daiwe Commercial Feeder. Też wybitny patyk. Swego czasu myślałem o serii Leged Foxa, ale mi przeszło. Nie potrafię doradzić, bo sam nie wiem co bym wybrał. Na szczęście wszystkie są poza moim zasięgiem.

• Like 1

Stachu, Selektorów jest kilka. Bodajże 7 na naszym rynku i co najmniej 1 o którym wiem a u nas nie spotkałem. Master, to miękki kij na raczej średnią rybę. Commercial to szybsze i sztywniejsze wędzisko. Oba jedynie testowałem na sucho. Osobiście wybrałbym Commercial.  Ale jest jeszcze Stillwater. Coś między nimi pośredniego. Reszty nie trzymałem. Ale możesz podejrzeć tu, że jest tego trochę. http://www.sprzetlorpio.pl/search.php?text=selektor  Selektor Active ,swego czasu na sąsiednim portalu zachwalał kol. Fish 007. Ale to już raczej kijek na grubszego stwora, lub rzekę. 

Daiwę miałem okazję pomacać jak Grendziu ją zakupował. Zacny kij. 

• Like 1

Staszek jak chcesz to wiesz że zawsze mogę Ci pożyczyć selektora ale mam 3.60....  Pojedziesz nad wodę połowisz i będziesz miał coś do porównania.

Dla mnie ten kij jest super i wiesz jakie rybki nim łowiłem.  Ekspertem nie jestem żeby doradzać ale ostatnio się przejechałem na drogim kiju i sam już nie będę się pakował w takie zakupy,  lepiej wziąć dwa tańsze niż jeden z górnej półki.  

Właśnie tego się boję Kuba,za bardzo nie dbam o sprzęt a kasa też tu ma coś do powiedzenia,ciekawią mnie te selektory widzałem w sklepie comercial i mastera chyba 3.30,czytałem o Twoim nieszczęściu.Dzięki za propozycję

• Administrators

Z Kubą się zgadzam. Stasiu w Twoim przypadku i ciągłym szukaniu wędkarskiego ideału w wędce, kupiłbym dwie w cenie jednej droższej. Wiem, że małe szczegóły nad wodą, robią bardzo duża  różnicę i wszytko musi grać na tip top. Ale gdybym miał dziś wybierać np. zakup Daiwa Commercial lub inny droższy kij to 5 razy bym się zastanowił nad tym. Lepiej chyba częściej bawić się czymś innym nad wodą.

Fakt ,szukam i znajdę. Takich wędek za kupę kasy trochę się boję, yanki są fajne ale na mój gust za sztywne trochę, dziś łowiłem browningiem ultra braidem świetnie się spisał ale brały małe ryby. Przerobiłem wiele kijaszków i mam pogląd czego chcę ale zawsze jest jakieś ale, ale one mnie kuszą cienkie jeden mocniejszy drugi parabolik ,waga fajna muszę to przemyśleć

Ostatnio oglądałem Browninga Black Viper mk11 i powiem Ci że się nad nim zastanawiam. Co najważniejsze cena nie powala i mieści się w limicie jaki sobie postawiłem.

• Like 1