Administrators Grendziu Posted November 14, 2015 Administrators Share Posted November 14, 2015 Z czytaniem książek jakoś całe życie miałem problem, nie było mi to po drodze. Zbyt ciekawy byłem świata mnie otaczającego aby skupić się na lekturze. Wiem, że za dzieciaka czytałem różnego rodzaju atlasy o rybach, czy wędkarstwie, ale widocznie nie za dużo zapamiętałem. Jest jedna książka, którą dość mocno przestudiowałem, dla łowiących na rzekach to swoisty elementarz. " Wędkarstwo rzeczne. Spinning." Marka Szymańskiego. Co do gazet to do dzisiaj nie ma dla mnie problemu, czy kupię od czasu do czasu Wędkarski Świat, Wiadomości Wędkarskie, czy Wędkarstwo Moje Hobby. Co Wy byście polecili z książek na długie zimowe wieczory? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Polecam "Wędkarstwo Rzeczne" Strzeleckiego. Kopalnia wiedzy. Fakt że już ciut leciwa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 14, 2015 Author Administrators Share Posted November 14, 2015 A czy dzisiaj czyta ktoś jeszcze książki? Mamy na to czas, w tym zwariowanym świecie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 http://booklips.pl/newsy/polacy-czytaja-wiecej-opublikowano-wyniki-badan-czytelnictwa-w-polsce-w-2014-roku/ Znam więcej osób czytających książki, jak wędkarzy. Sam na czytanie (niekoniecznie książek sensu stricte) poświęcam więcej czasu, jak na oglądanie filmów (tych nie oglądam niemalże wcale) i TV. Moją "biblią" wędkarstwa jest "Wędkarstwo jeziorowe" T. Andrzejczyka. Nawet dziś machnąłem sobie rozdzialik nt. podlododówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Czytam dużo. Nie mam zbyt sprecyzowanych upodobań. Lubię Beletrystykę . Niektóre S F. Wędkarskich właściwie od dawna nie czytałem. Kiedyś za to szczególnie te! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Pozwolicie, że w sposobnej chwili dokończę i poprawię tytuły i autorów książek (pamięć nie ta ) - M.Brylińska: Ryby słodkowodne Polski, - K. Opuszyński: Podstawy biologii ryb. - J. Szczerbowski: Rybactwo jeziorowe i rzeczne. - T. Barowicz: Rok z wędką. - W. Strzelecki: Wędkarstwo rzeczne. - Cz. Grudniewski: O rybach dla wędkarzy. - cdn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 20, 2015 Author Administrators Share Posted December 20, 2015 "ATLAS JEZIOR województwa pilskiego" - wydane przez Wojewódzkie Biuro Geodezji i terenów rolnych w Pile - cenna książka z lat 80tych poprzedniego wieku - moja mała encyklopedia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Od serii tych ksiązek zaczynałem stare ale dobre 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Czy ostatnio pojawiły się jakieś nowe książki? Chodzi mi o nowe techniki, zanęty itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Rozwaliłeś mnie tym tekstem Daniel. Punkt dla ciebie. Celny strzał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts