Administrators Grendziu Posted December 1, 2015 Administrators Share Posted December 1, 2015 Raz w życiu miałem założoną plecionkę na feeder i tak jak ją szybko założyłem tak z niej zrezygnowałem. Sam już nie pamiętam, czy większym problemem był dla mnie nieodpowiednio dobrany kołowrotek, czy też plecionka i zbyt krótkie rzuty i mniej precyzyjne, oraz przebarwienia na niej. Wiem, że pod metodę gruntową na ciężkie karpie, np. za pomocą łódki zanętowej nie ma lepszej broni na "kolosy", ale czy jest sens zakładania plecionki pod feeder? Jakie są Wasze doświadczenia z nad wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Używałem plecionki do zestawów karpiowych i było dobrze lecz i tak wróciłem do żyłki 0,30 dobre węzły i podejrzewam , że polskie ryby dam radę wyholować Jeżeli chodzi o feedera też założyłem plecionkę i miałem złe doświadczenia bo po każdym wypadzie musiałem odcinać parę metrów plecionki bo robiły się supełki . Nie zastanawiałem się nad przyczyną bo zestawy miałem takie same jak na żyłce i nic si tam nie działo więc plecionka do kosza a żyłka na szpule i stosuję żyłki do dziś dnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 26, 2016 Author Administrators Share Posted January 26, 2016 Tak mi się chcę zaryzykować przy jednym zestawiehttp://www.fishpoint.pl/fox-matrix-submerge-0-08mm-dia-feeder-braid-p-12284.html Używał ktoś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Dnia 27.01.2016 o 00:16, Grendziu napisał: Tak mi się chcę zaryzykować przy jednym zestawiehttp://www.fishpoint.pl/fox-matrix-submerge-0-08mm-dia-feeder-braid-p-12284.html Używał ktoś? Ja używam plecionkę na feedera łowiąc na rzece i powiem szczerze super łowienie. Ryby się same zacinają, tylko do tego potrzebny jest amortyzator gumowy. Ja używam z Browninga, nic się nie plącze, przypony nie strzelają i bardzo ważną zaletą plecionki jest możliwość stosowania lżejszych koszyków w nurcie niż jak łowimy ma żyłkę 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 27, 2016 Author Administrators Share Posted January 27, 2016 Ja pletkę do feedera miałem dwa sezony temu i popełniłem kilka błędów właśnie i zrezygnowałem bodajże po 2/3 razach na rybach. Raz - całość się plątała, dwa - rzuty były bliższe, trzy - zauważyłem mniej brań - może faktycznie, bardzo cienka plecionka i amortyzator gumowy będzie bardzo dobrym rozwiązaniem Jaki zatem rodzaj i grubość poza Matrixem wybrać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Max od 0,10-0,12 chudsze i grubsze odpadają takie są moje spostrzeżenia z tego co łowię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 27, 2016 Author Administrators Share Posted January 27, 2016 Moja była w przedziale 0,16 do 0,20mm w razie dużego, przyłowu rekordowego - zaryzkuje zatem i pobawię się cieńszą plecionką w tym sezonie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Ja przy łowieniu na 200m z plecionki rezygnuję! Zero amortyzacji. To samo miejsce i żyłka odległość 200m i pięknie karpiki się ciągało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 25, 2018 Author Administrators Share Posted December 25, 2018 Ktoś coś poleci do klasycznego feedera jeszcze Są jakieś nowości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted January 8, 2019 Share Posted January 8, 2019 Dnia 25.12.2018 o 09:57, Grendziu napisał: Ktoś coś poleci do klasycznego feedera jeszcze Są jakieś nowości Ostatnio popularne są feeder linki z plecionki albo fluorocaronu Krótsze i dłuższe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts