Jump to content

Test Cannibala na szczupakach

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Jeden ze znanych spinningistów twierdzi, że tylko Savage Gear robi najlepsze Cannibale na szczupaki, czy aby na pewno?

Oglądając ten film, jestem ciekaw jak u nas by się sprawdzały te przynęty. W tym roku po raz pierwszy zakupiłem przynęty gumowe tej firmy i jestem z nich zadowolony i na pewno zagoszczą w moich pudełkach z przynętami. Tylko sam się zastanawiam czy to skuteczność przynęt czy szczęście wędkarza. ;)

zwróćcie uwagę na jedną rzecz, na filmie pojawia się kilka razy ten sam szczupak (ma ranę zaraz za łbem), występuje w 0,55 minuty filmu, 4,17",  i 6,44". Jest to mały zbiornik, płytki i pełno w nim szczupaków. Dobierając odpowiednio firmy nakręcone na takim zbiorniku mogę udowodnić nawet to, że najlepsza będzie na szczupaka słonina, albo skóra z kota.

• Administrators
5 minut temu, andrzej napisał:

zwróćcie uwagę na jedną rzecz, na filmie pojawia się kilka razy ten sam szczupak (ma ranę zaraz za łbem), występuje w 0,55 minuty filmu, 4,17",  i 6,44". Jest to mały zbiornik, płytki i pełno w nim szczupaków. Dobierając odpowiednio firmy nakręcone na takim zbiorniku mogę udowodnić nawet to, że najlepsza będzie na szczupaka słonina, albo skóra z kota.

To tym bardziej udowadnia, że dany szczupak atakując kilka razy danego Cannibal mówi nam o jego doskonałości - aż tak dalekich wniosków co do wielkości zbiornika akurat bym nie wyciągnął...

Pike to akurat taki pozytywny łowca, że jak żeruję to skusić go można niemal na wszystko :)

• Administrators
8 minut temu, RS napisał:

"  tylko Savage Gear robi najlepsze Cannibale na szczupaki "

a to jeszcze jakaś inna firma też robi Cannibale? :P

Na filmie nie rozszyfrowałem danej firmy, a czy Savage Gear opatentował nazwę Cannibal, że nie mogą ich tak nazywać inni producenci? :P

Przynęty pokazane na filmie są firmy Westin(60zł w górę). Myślę, że nazwa Cannibal została używa w tytule filmu po to, aby pokazać ataki szczupaka na przynęty imitujące akurat ten sam gatunek - czyli szczupaka. Więc nijak widzę tutaj nawiązanie do firmy SG.

• Administrators
33 minuty temu, RS napisał:

Przynęty pokazane na filmie są firmy Westin(60zł w górę). Myślę, że nazwa Cannibal została używa w tytule filmu po to, aby pokazać ataki szczupaka na przynęty imitujące akurat ten sam gatunek - czyli szczupaka. Więc nijak widzę tutaj nawiązanie do firmy SG.

Sugerowałem, że ponoć tylko SG robi dobre Cannibale, więc stąd porównanie jak z tytułu filmu :P

Tak czy inaczej, film przedstawia (jak prawie każdy reklamowy na świecie) same plus danych Cannibali :)

• 4 weeks later...
  • 2 years later...