Administrators Grendziu Posted November 6, 2015 Administrators Share Posted November 6, 2015 No to otwieramy nowy wątek, pochwalcie się gdzie i kiedy planujecie najbliższą wyprawę na ryby? Jakie są czynniki decydujące, że wybierzecie się tam lub gdzieś indzie...? Ja w weekend planuję spinning, najprawdopodobniej jezioro Czarne, ale korci mnie aby jechać jeszcze i posiedzieć przy "feederku" , z trzeciej strony może jakaś zasiadka karpiowa u znajomego na łowisku, szczerze o tej porze jeszcze nocek nie zarywałem na rybach. Pewnie pogodynka, oraz ustalenia rodzinne o wszystkim jutro zadecydują ostatecznie co gdzie i jak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jach.dariusz Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Mimo, iż jestem chory (2 czy 3 tydzień już) to i tak w weekend planuję wypad ze spinningiem. Mam kilka nowych gum do przetestowania. Oby tylko nie padało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Ja też planuję w weekend na szybki spin się wybrać. Nie wiem, czy się wyrobię, ale plan jest. Miałem też coś nagrać, ale kamerka, którą zamówiłem okazała się wadliwa i wraca do reklamacji. Takie uroki kupowanie taniochy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Ja jutro o 6 rano wyruszam zapolować na sandacza w Niegocinie Wybrałem tą opcje bo padało i na prywatę na , którą uczęszczałem o kulach raczej się nie wybiorę bo mogło by się to źle skończyć , glina z deszczem to kończy się tańcem na lodzie . Niegocin to mam blisko betonowa , główka wiatr we włosach , deszcz na twarzy i fala jak na Bałtyku zachęcają do łowienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 6, 2015 Author Administrators Share Posted November 6, 2015 Kurczę oglądam teraz prognozę pogody i w niedzielę u mnie mogłyby być fajne warunki na feeder i spławik. Wiatr wchodzi w zachodni, ale czy będzie chciało mi się siedzieć na czterech literach w jednym miejscu, chyba spinning, zresztą zobaczymy ile wygeneruję czasu na zabawę z wędką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 No nic, skoro wszyscy to i ja. W weekend nie dam rady, ale w środę 11.11.2015 jesteśmy umówieni z kilkoma kolegami z Warszawy na wspólne wędkowanie na komercji. Będą to najprawdopodobniej ostatnie zmagania feederem w tym roku. Później jak pogoda pozwoli, to do wiosny pozostaje wędkowanie spod lodu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Mam zapał na rybki, ale pewnie ogrom pracy przykuje mnie do biurka i pisania. Ale jeśli pogoda pozwoli, to chyba na 1-2 godziny ze szkodnikami swoimi pójdę na rybki, tradycyjnie bat i drobnica w porcie przy Niegocinie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Kotwic z batem nie lepiej na kanale ? Dosyć często chodziłem z batem i na kanale najlepiej, a szczególnie węglowy przynosił dobre wyniki nawet leszczyki takie po 30cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danielito Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Ja jutro z rana wybieram się za drapieżnikiem z łódki na jedno jeziorko, jak będzie zobaczycie na zdjęciach jeśli uda się coś wydłubać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted November 7, 2015 Share Posted November 7, 2015 Łowienie na Kanale Giżyckim to dobra zabawa wczesną wiosną, nie ma wtedy problemu z pływającymi łódkami. Druga sprawa, łowienie w portach (przykładowo Ekomarina, lub Port Węglowy) pozwala na spokojne spędzenie czasu i dobranie sobie miejsca w zależności jaka jest pogoda i kierunek wiatru. Co do planowanych połowów liczyłem na lepszą aurę, ale jest wrednie wilgotno i zniechęcająco by męczyć się z wodą, wykorzystam ten stan do aktywności na forum i pracy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts