Jump to content

Kotwic
 Share

Recommended Posts

Hmm, o wielu sprawach wiemy, o niektórych się domyślamy, ale pewna część świata jest ciągle tajemnicza.
Tutaj jest okazja poznać niektóre zagadnienia, zagadki i wątpliwości.

W kolejnych wpisach i odsłonach uzupełniany będzie materiał.

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • Administrators

Bardziej na luzie, właśnie przeczytałem na FB, że nowy rzutowy rekord świata wynosi 222, 34m hmm ja świgam do 60 metrów maks i jestem zadowolony z mojego wyniku...:champagne-2010:

Ciekawe czym rzucał. Kij musiał zgromadzić ogromną energię kinetyczną a później ją oddać, to na pewno nie był standardowy kij.

Wynik wart podziwu.

• Administrators

Myślę, że wędka miała 3,5lbs lub więcej, "zawodowi karpiarze" często rzucają na odległość 100 metrów, ale aby ponad 222... Szacun, ciekawe, czy umie rzucać punktowo :pecheur0:

Czy wiecie, że to co inni myślą, że właśnie wymyślili inni stosują to od dawna.

PVA FEEDA LEAD FISHING with Nick Larkin & Angler'…:

• Like 1

• Administrators
Czy wiecie, że to co inni myślą, że właśnie wymyślili inni stosują to od dawna.

PVA FEEDA LEAD FISHING with Nick Larkin & Angler'…:

Daniel bijesz do kogoś? Jeśli dobrze pamiętam, to Ty jakiś system z Polaków pierwszy wymyśliłeś, a zaś ktoś coś tam sobie przypisał...

Daniel bijesz do kogoś? Jeśli dobrze pamiętam, to Ty jakiś system z Polaków pierwszy wymyśliłeś, a zaś ktoś coś tam sobie przypisał...

Oj tam,oj tam. Kiedyś coś tam wymyśliłem, a ten o którym mówimy w Polsce wymyślił Robert.

• 1 month later...
  • Administrators

Ciekawy artykuł o diecie i rybach. Polecam.

"Kto je flądry, ten jest mądry"

"Badania prowadzone w MIR-PIB pokazały, że zawartość metali toksycznych (kadmu, ołowiu i rtęci) we flądrach jest na niskim poziomie. Jeżeli odniesiemy się do kadmu i ołowiu, to ich zawartości w mięśniach flądry są niższe niż np. w zbożach czy warzywach. Wyniki naszych badań, prowadzonych od ponad dwóch dekad, wskazują, że dla flądry (innych ryb również) stężenia dopuszczalne w żywności nie były przekroczone i stanowią one około 1-3% limitu. Większą uwagę należy zwrócić na rtęć, która w rybach występuje na wyższym poziomie, niż w innych rodzajach żywności. Rtęć we flądrze stanowi około 10% bezpiecznego limitu."

http://www.mir.gdynia.pl/?p=5012

To jeść ryby czy nie jeść? :P

• Kotwic pinned this topic