Kotwic Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Hmm, o wielu sprawach wiemy, o niektórych się domyślamy, ale pewna część świata jest ciągle tajemnicza. Tutaj jest okazja poznać niektóre zagadnienia, zagadki i wątpliwości. W kolejnych wpisach i odsłonach uzupełniany będzie materiał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted April 25, 2016 Administrators Share Posted April 25, 2016 Ja Wam tego węgorza wydzielę w osobny wątek jeśli pozwolicie Odkryto rafę koralową u ujścia Amazonki - ciekawe, jak tam z czystością wód http://podroze.onet.pl/aktualnosci/u-ujscia-amazonki-odkryto-olbrzymia-rafe-koralowa/9mydgw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted June 2, 2016 Administrators Share Posted June 2, 2016 Bardziej na luzie, właśnie przeczytałem na FB, że nowy rzutowy rekord świata wynosi 222, 34m hmm ja świgam do 60 metrów maks i jestem zadowolony z mojego wyniku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Ciekawe czym rzucał. Kij musiał zgromadzić ogromną energię kinetyczną a później ją oddać, to na pewno nie był standardowy kij. Wynik wart podziwu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted June 2, 2016 Administrators Share Posted June 2, 2016 Myślę, że wędka miała 3,5lbs lub więcej, "zawodowi karpiarze" często rzucają na odległość 100 metrów, ale aby ponad 222... Szacun, ciekawe, czy umie rzucać punktowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Czy wiecie, że to co inni myślą, że właśnie wymyślili inni stosują to od dawna. PVA FEEDA LEAD FISHING with Nick Larkin & Angler'…: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted June 3, 2016 Administrators Share Posted June 3, 2016 Czy wiecie, że to co inni myślą, że właśnie wymyślili inni stosują to od dawna. PVA FEEDA LEAD FISHING with Nick Larkin & Angler'…: Daniel bijesz do kogoś? Jeśli dobrze pamiętam, to Ty jakiś system z Polaków pierwszy wymyśliłeś, a zaś ktoś coś tam sobie przypisał... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Daniel bijesz do kogoś? Jeśli dobrze pamiętam, to Ty jakiś system z Polaków pierwszy wymyśliłeś, a zaś ktoś coś tam sobie przypisał... Oj tam,oj tam. Kiedyś coś tam wymyśliłem, a ten o którym mówimy w Polsce wymyślił Robert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted June 3, 2016 Administrators Share Posted June 3, 2016 Hmmm, coś bym napisał od siebie, ale niech im będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 20, 2016 Administrators Share Posted July 20, 2016 Ciekawy artykuł o diecie i rybach. Polecam."Kto je flądry, ten jest mądry" "Badania prowadzone w MIR-PIB pokazały, że zawartość metali toksycznych (kadmu, ołowiu i rtęci) we flądrach jest na niskim poziomie. Jeżeli odniesiemy się do kadmu i ołowiu, to ich zawartości w mięśniach flądry są niższe niż np. w zbożach czy warzywach. Wyniki naszych badań, prowadzonych od ponad dwóch dekad, wskazują, że dla flądry (innych ryb również) stężenia dopuszczalne w żywności nie były przekroczone i stanowią one około 1-3% limitu. Większą uwagę należy zwrócić na rtęć, która w rybach występuje na wyższym poziomie, niż w innych rodzajach żywności. Rtęć we flądrze stanowi około 10% bezpiecznego limitu."http://www.mir.gdynia.pl/?p=5012To jeść ryby czy nie jeść? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts