Administrators Grendziu Posted July 8, 2016 Administrators Share Posted July 8, 2016 Sam już nie wiem co wybrać, czym lepszy stosujesz kręciołek, tym masz większe prawdopodobieństwo, że plecionka dłużej wytrzyma, nie popląta się, nie przetrze itd. itp. Rybkę i tam na spinna powinniśmy wyciągać na szybko, to nie zapawa z karpiszonami na feeder. Miałem swego czasu nanofil i też d... nie urwało. Co byście polecili? Szukam czegoś do trolinngu i wędki w przedziale 80g1-50g - wiadomo, waga super ciężka czyli metrowe szczupaki i sumy, oraz coś eksta na moje okonki - chcę rozwalić system, przypominam, że łowię dużo na przezroczystych wodach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Ja mam to i to, zależy od łowienia zmieniam szpulę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 8, 2016 Author Administrators Share Posted July 8, 2016 6 minut temu, mav3rick napisał: Ja mam to i to, zależy od łowienia zmieniam szpulę Za leniwy jestem na 2 szpule, dozbroiłem dziś dwie pletki, teraz szukam czegoś co wyżej napisałem.@RS poleca to coś na okonki....http://www.pirania-sklep.pl/zylki-i-plecionki/plecionki/savage-gear/finezze-hd4-braid---grey---120m.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Nie miałem jeszcze z nią styczności, jeśli taka sama jakość jak przynęt to może być naprawdę dobra. Im grubsza tym tańsza na tej stronie, ale brak na magazynie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 8, 2016 Author Administrators Share Posted July 8, 2016 16 minut temu, mav3rick napisał: Nie miałem jeszcze z nią styczności, jeśli taka sama jakość jak przynęt to może być naprawdę dobra. Im grubsza tym tańsza na tej stronie, ale brak na magazynie. U mnie na SG nie bierooo, ale jak to @Elvis słusznie napisał, ja łowić nie umiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 24, 2018 Author Administrators Share Posted December 24, 2018 Testuję nadal żyłka kontra plecionka przy spinnie, doszedłem do jednego, pletka musi być min 8 splotowa i droga, te tanie nie dają rady... Na pletce jest lepsze pewniejsze zacięcie, ale tutaj prochu nie wymyśliłem. Sam jakoś mimo wszystko wolę żyłki, choć kto wie, może niedługo to się zmieni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 Zależy gdzie łowisz z tą 8mio splotową plecionką. Jak czysta woda bez żadnych przeszkód itp to jak najbardziej,bo jak jest inaczej to szybko się niszczy. Dlatego ja bardzo szybko na 4 sploty wróciłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 25, 2018 Author Administrators Share Posted December 25, 2018 54 minuty temu, mav3rick napisał: Zależy gdzie łowisz z tą 8mio splotową plecionką. Jak czysta woda bez żadnych przeszkód itp to jak najbardziej,bo jak jest inaczej to szybko się niszczy. Dlatego ja bardzo szybko na 4 sploty wróciłem. A to ciekawe, bo ja myślałem o 12tu nawet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted November 8, 2019 Share Posted November 8, 2019 Dnia 25.12.2018 o 00:20, Grendziu napisał: pletka musi być min 8 splotowa i droga, te tanie nie dają rady... @Grendziu co ty tutaj wypisujesz Wcale nie musi być 8 splotowa ani droga. Połowa moich kołowrotków ma nawinięte plecionki z Ali a druga Spiderwire. Nawet moje Ultegry ci4 5500 do feedera, które miałeś w ręku mają chinole na szpulach. Nie rwą się, nie strzępią mocniej jak firmowe więc czego chcieć. No i ten kilometr za 6 dych 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts