Administrators Grendziu Posted September 12, 2016 Administrators Share Posted September 12, 2016 Jezioro Zegrzyńskie[1][2] (pot. Zalew Zegrzyński[3], Zbiornik Zegrzyński[potrzebny przypis], Zbiornik Dębe[4]) – zbiornik retencyjny na Narwi, utworzony w 1963, położony w Kotlinie Warszawskiej, w powiecie legionowskim. Jezioro wykorzystywane jest jako akwen żeglugowy, energetyczny, rolniczy, rekreacyjny oraz do celów ochrony przeciwpowodziowej. Pełni również funkcję zbiornika wody pitnej. - źródło WIKIPEDIA No to mini zabawa, operat wg nowych wytycznych pod wędkarzy przyjmuję 80zł/ha (tak aby było fajnie dla wszystkich) 242 tyś narybku co roku do wpuszczenia ( i dużo i mało, zależy co wpuścimy) - do tego dodajmy stałą kontrolę, zarządzanie wodą i inne koszty co daje 350tyś (wersja optymistyczna kosztów stałych). 1000 zezwoleń po 350zł za sezon = 0zł bilnasuję się nam jakoś. Warto w taki biznes wchodzić, czy zaraz usłyszymy, że taka kwota za zezwolenie, za wodę to zdzierstwo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Skoro zabawa i rozmowy na konkretny temat, to poszła mi stąd bestyjo (wytnij powyższy wpis i załóżmy nowy wątek) a pobawimy się w strategię i planowanie. Tutaj, miał być hejt lub jego zwalczanie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted September 12, 2016 Author Administrators Share Posted September 12, 2016 9 minut temu, Kotwic napisał: Skoro zabawa i rozmowy na konkretny temat, to poszła mi stąd bestyjo (wytnij powyższy wpis i załóżmy nowy wątek) a pobawimy się w strategię i planowanie. Tutaj, miał być hejt lub jego zwalczanie. Mówisz i masz Profesorze. Zapraszam też @Wędkarstwo u Zbyszka, bo to jego woda i wszystkich zainteresowanych do zabawy. Senesi @Kotwic teraz mnie sprostuje i czekamy na dalsze wytyczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wędkarstwo u Zbyszka Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Gdyby tylko ruszyć beton w zarządzie to gwarantuję że Zalew Zegrzyński byłby znów jedną z najłowniejszych miejscówek na Mazowszu. Jest jak najbardziej możliwe pogodzenie sportów wodnych i rekreacji z wędkarstwem. Zarybianie to nie wszystko, trzeba wyznaczyć strefy wolne od motorówek, tam gdzie ryba się np. wyciera. Przez okres kilku lat całkowity no kill, następnie wprowadzenie górnych wymiarów ochronnych i ograniczeń w ilości zabieranych ryb. No i oczywiście ZERO siatek w Zegrzu czy dopływach. W liczby się nie bawię bom słaby z matmy 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 4, 2022 Author Administrators Share Posted August 4, 2022 Najbliższy zaplanowany wypad na ryby to październik Zalew Zegrzyński ? kto wie, jak zatęsknię za wędkarstwem to może coś wcześniej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted August 4, 2022 Share Posted August 4, 2022 Na Zegrzu jest ryba. Życzę powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 4, 2022 Author Administrators Share Posted August 4, 2022 49 minut temu, Ostap napisał: Na Zegrzu jest ryba. Życzę powodzenia Dałem słowo, muszę jechać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted August 5, 2022 Share Posted August 5, 2022 8 godzin temu, Grendziu napisał: Dałem słowo, muszę jechać. Przyjadę pokibicować, daleko nie mam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted August 5, 2022 Author Administrators Share Posted August 5, 2022 3 minuty temu, Semi napisał: Przyjadę pokibicować, daleko nie mam. Będę potrzebował dużo informacji przed, chciałem we wrześniu, jakoś pod koniec przyjechać na trening, ale raczej nie dam rady? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted August 5, 2022 Share Posted August 5, 2022 5 godzin temu, Grendziu napisał: Będę potrzebował dużo informacji przed, chciałem we wrześniu, jakoś pod koniec przyjechać na trening, ale raczej nie dam rady? Darek, ja Ci nie pomogę z informacjami, nie łowię na Zegrzu, bo nie lubię tego zbiornika. Ostatnio chyba z 10 lat temu tam łowiłem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts